Vágd zsebre az albérleti ügyeidet!

16/10/06 csütörtök
ujnemzedek.hu
A magyar startupot azért hozták létre, hogy megkönnyítse a bérbeadók és bérlők helyzetét, javítsa a kommunikációt a felek között úgy, hogy közben mindenki jól jár.

Aki bérel vagy épp lakást ad ki jól tudja milyen, amikor nem a megfelelő emberrel találkozik. A tulajok futottak már olyan helyzetekbe, mikor nem fizettek neki vagy épp tönkretett állapotban "kapták" vissza a lakásukat. A bérlők pedig biztosan póruljártak már olyan lakásokkal, ahol végül nem is működött minden rendesen vagy épp időközben alakultak ki zavaró tényezők, mint például bogarak vagy egy szomszédba költözött kellemetlen lakó. A Facebook-os albérletkereső csoportokban számtalan példa van erre. 

Emiatt sokszor inkább ismerősök között keresgélenk a tulajok, próbálnak minél megbízhatóbb embet találni, akinek kiadhatják lakásuk, mivel egy teljesen idegen személyben kevesen bíznak meg. 

Erre a bizalmi kérdésre épít a Smartlet

Ez a bérlő kereső és értékelő szolgáltatás azt a célt szolgálja, hogy minden infó tökéletesen átadható legyen, tehát az ingatlant kiadótól csak valós infók jussanak el a bérlő felé - mivel a valótlan információkból lesznek a félreértések. A Smartlet célja, hogy a bérbeadót olyan bérlővel hozza össze, aki fizetőképes és megbízható, a bérlőt pedig olyan ingatlanhoz irányítsa, ami számára a legtökéletesebb választás lehet anyagilag. Ahogy a program kezdőlapján is olvashatjuk: a legjobb bérlők, bérbeadók egy helyen.

A Smartlet tesztprogramja már elérhető az interneten is

Egyszerűen kezelhető a weboldal, alap számítógépes ismeretekkel is használható. Az oldalon meghirdetett bérleti díjon felül nincs lehetősége a bérbeadónak mellékkeresetre. 

A csapat először itthon próbálja ki a programot, aztán a nemzetközi piacon is megmutatják magukat.