Üvegbetonból készült az Új Nemzedék Díj

16/10/24 hétfő
ujnemzedek.hu
Innováció, együttműködés és az önkéntesség hármasára épülő egyedülálló díjat alapított az Új Nemzedék Központ 2016 őszén. Az egymillió forint értékű támogatást jelképesen, egy Litraconból készült díj formájában veheti majd át a díjazott 2016. november 14-én, az Új Nemzedék Konferencián.

Mintegy száz ifjúsági szakember részvételével, 2016. november 14-én rendezik meg az Új Nemzedék Konferenciát, amely az ifjúságszakmai szakemberek egyik legnagyobb fóruma lesz. Az eseményen először adják át az Új Nemzedék Díjat, melynek célja olyan fiatalokból álló, vagy fiatalokat megszólító informális közösségek és szervezetek felkutatása, amelyek a környezetükért, közösségükért önzetlenül tettek valamit. A legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet egymillió forint értékű kommunikációs támogatást kap, amelyet szabadon felhasználhat saját céljai népszerűsítésére.

 

A díjátadó során az elismerést Losonczi Áron találmányából, Litraconból készült díj jelképezi majd. „A szakmai sikerek mellett fantasztikus érzés, hogy találmányomra büszkék a magyar emberek és mára már a Magyarországot reklámozó kampányfilmek és kiadványok mellett, díj formájában is megjelenik a Litracon®” - nyilatkozott a díjjal kapcsolatban a feltaláló. Losonczi Áron szerint a siker titka valószínűleg az, hogy ez az első építőanyag, amely két önmagában is meghatározó tulajdonságot ötvöz: a beton nehézségét, tömörségét és a fény könnyedségét, transzparenciáját. Az Új Nemzedék Díj is egy hasonló ötvözet, amely az innováció, az együttműködés és az önkéntesség hármasát egyszerre foglalja magában - mondta. A fiatal magyar okleveles építészmérnök fényáteresztő üvegbeton innovációját a Time Magazin 2004-ben az év egyik legjelentősebb találmányának nevezte, amelyet azóta is számtalan díjra jelöltek.