Utazni készülsz? Új változások jönnek a Wizz Air kézipoggyászokkal kapcsolatban!

18/06/26 kedd
ujnemzedek.hu
A Wizz Air nemrég közleményt adott ki, mivel néhány dolog változni fog a kézipoggyászokkal kapcsolatban.

A kiadott közlemény szerint:

Azok az utasok, akiknek szükségük van még további kézipoggyászra, a WIZZ Priority szolgáltatást igénybe véve még egy legfeljebb 40x30x18 cm méretű csomagot vihetnek fel a fedélzetre. Ezeket az ülésük alatt tudják majd elhelyezni. A Priority szolgáltatás azt is biztosítja az utasoknak, hogy elsők között szállhatnak be a repülőgépbe és az ingyenes kézipoggyászukat garantáltan magukkal vihetik a repülőre. Aki viszont nem él ezzel a lehetőséggel, az nem viheti fel a poggyászát az utastérbe.


Forrás: Stocksnap

Vannak hátrányok is, amikről beszélnünk kell:

  • A poggyászunk megérkezésére extrém esetben egy órát is várhatunk.
  • Ha fapados járattal utazunk, ráadásul átszállásal, ezt az idő csak növekedhet.
  • Meg kelle említeni, hogy a feladott táska eltűnhet vagy megsérülhet, nem beszélve a hátizsákokról, amiket nem érdemes a nagy bőröndökkel együtt utaztatni. 

Aki lemarad, kimarad

A WIZZ Priority-t vásárolhatók száma korlátozott, így nem minden utas élvezheti a szolgáltatás előnyeit. Az elsőbbségi beszállás díja 1.650 ​Ft​ és 3.300 ​Ft​ között mozog online vásárlás vagy a Wizz Air telefonos ügyfélszolgálatán keresztül végzett vásárlás esetén. Ha a repülőtéren akarod megvenni ezt a szolgáltatást, akkor már 8.250 ​Ft-ot kell kifizetned érte.

Az Utazómajom kérdéseire a  Wizz Air az alábbi választ küldte:

“A WIZZ változtatott a beszállás folyamatán a kézipoggyász fedélzeti szállítására vonatkozóan a lehető leggördülékenyebb beszállás és a járatok nagyobb pontossága érdekében, különösen a magas kihasználtságú járatok esetében. Az új intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse a poggyászkezeléshez kapcsolódó késéseket és növelje az utazók elégedettségét azáltal, hogy előre tisztázott irányvonalakkal szolgálunk. A légitársaság célja, hogy a lehető legalacsonyabb viteldíjakat biztosítsa, miközben több lehetőséget nyújtson az utazóknak, hogy testre szabhassák foglalásukat és csak a választott szolgáltatásokért kelljen fizetniük. Ez maximális rugalmasságot ad utasainknak, míg továbbra is igazán alacsonyan tudjuk tartani jegyárainkat. Az alapdíj minden esetben tartalmazza az ingyenes kézipoggyászt, ugyanakkor a korlátozott fedélzeti tér miatt nem minden utas csomagja fér be a fedélzeti tárolókba.

Mostantól csak a WIZZ elsőbbségi beszállást (Priority) megvásároló utasok vihetik magukkal kézipoggyászukat a fedélzetre. A WIZZ elsőbbségi beszállással nem rendelkező utasok kézipoggyászát a csomagtérben szállítjuk díjmentesen, majd a csomagokat az érkezési repülőtéren a csomagkiadó futószalagnél vehetik fel. A kis méretű (legfeljebb 40x30x18 cm) kézipoggyász, amely az ülés alatt elfér, továbbra is felvihető a fedélzetre elsőbbségi beszállás nélkül. A változást az egyes repülőterek intézkedéseitől függően fokozatosan vezetjük be a WIZZ hálózatában.”