Több mint 12 millió forint támogatást is kaphatsz fiatal gazdaként

17/06/23 péntek
ujnemzedek.hu
És még vissza sem kell térítened.

Ez az egyik leglényegesebb pontja annak a tervnek, amellyel a Földművelésügyi Minisztérium szeretné vonzóbbá tenni az agráriumot a fiatalok számára. Nagy István államtitkár is ezt a programot emelte ki „A legjobb falusi ifjúsági közösség” pályázat eredményhirdetésén.

Fiatal Gazda Pályázaton belül több mint 12 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az induló agrárvállalkozók. A programban egy jól kifejtett üzleti-, és pénzügyi tervre alapuló pályázattal összesen 40 ezer euró igényelhető. Ha érdekel a lehetőség, itt találsz további infókat.

 

A legjobb falusi ifjúsági közösség

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége felhívásának célja volt, hogy felkutassa, bemutassa és elismerje a kistelepüléseken működő példaértékű falusi ifjúsági közösségeket. Olyan települések jelentkezhettek, amelyek lakosságszáma ötezer fő alatt van. Az első helyezést a Levéli Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, a második helyezést a Rimóci Ifjúsági Egyesület, a harmadik helyezést pedig a perkátai „Veled az Ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület kapta.

A pályázat lebonyolítása a Földművelésügyi Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, és az Új Nemzedék Központtal együttműködésben zajlik.