Titkos kóddal kérhetnek segítséget a randin bajba jutott nők

17/06/20 kedd
ujnemzedek.hu
Az Angel shot életet is menthet.

kép: pexels

Éttermi és báros plakátkampány hozta izgalomba a netet: a női mosdóban elhelyezett plakátok olyan titkos kódot tanítanak a nőknek, amivel segítséget kérhetnek a személyzettől, ha nem érzik magukat biztonságban a randin.

A tinderes és egyéb társkereső appos randik korában gyakran előfordul, hogy nem az jelenik meg a találkozón, akire elsőre számítanak a nők, hogy a férfiak tolakodóak vagy egyenesen erőszakosan viselkednek. Nehéz ebből a helyzetből kiszabadulni biztonságosan, erre ajánl segítséget most a kampány.

A lényeg, hogy a női mosdóban elhelyezett útmutató segítségével a nők úgy tudnak kommunikálni a személyzettel, hogy a velük lévő férfi ne vegye észre a segítségkérést. A kódnak több verziója is van, van, ahol egy bizonyos italt kell kérni ahhoz, hogy a csapost vagy a pincért riadóztassuk, és olyan is, ahol egy meghatározott nevű munkatársat kell kérni, és a személyzet tudja, hogy baj van.

Ebben a dél-afrikai Hooters-ben Angel Shotot kell kérni. Ha tisztán kéri valaki, a személyzet elkíséri a nőt a kocsijáig, ha jéggel kéri, taxit hívnak neki, ha lime-mal, akkor már elég komoly lehet a helyzet, mert egyből a rendőrséget riasztják:

hooters.png

Valószínűleg ez a floridai étterem volt az első, ahol megjelent az Angel shot:

florida.png

És itt van a verzió, ahol Angelát kell hívni, ha para van:

nomore.png

Persze nagy kérdés, hogy ha ezek a kódok ilyen gyorsan terjednek a neten, hány szexuális ragadozó szerez tóla tudomást még az aktuális randija előtt. Ebben az esetben ugyanis még kínosabb szituációkba keveredhet az, aki megpróbál a titkos segítséghez nyúlni. A megoldás talán az lehet, ha az éttermek és a bárok bizonyos időközönként megváltoztatják a kódot, ezzel biztonságosabbá téve a rendszert.