Tessék szépen nem lebetegedni - vagy ha már megtörtént, legalább a spanokra ne ragaszd rá

18/01/05 péntek
ujnemzedek.hu
Vannak persze tippek arra, hogy lehet NEM megfertőzni másokat. Nem, akkor sem illik, ha utálod az illetőt.

Például nem mindegy, mit kaptál el

Merthogy másképp fertőz az influenza, és másképp az ételmérgezés. Vagyis az ételmérgezés konkrétan nem is fertőz, az influenza meg cseppfertőzéssel, vagyis konkrétan porlasztott nyállal, amit a kedves beteg kolléga

kiköhög.

Az influenza a hűvös és száraz levegőt szereti - ezért van az ugye, hogy télen fázol meg, meg leszel rosszul, meg gyűjtesz a zsebedben használt zsebiket, nem KONKRÉTAN a hideg miatt. Vagyis a melegre és a magas páratartalommal rendelkező helyekre azért van szükség, mert akkor a kórokozók nem fertőznek le.  Ja, és ha ilyesmit tapasztalsz magadon, akkor maradj otthon. És ha a pároddal élsz, akkor inkább aludjatok külön. És ne csókolózzatok. 

Látjátok, betegnek lenni nehéz.

Képtalálat a következőre: „sick gif”

Az elitedaily.com cikkéből szemezgetünk különben: kiemelik, hogy nyilván lesznek olyanok, akik segíteni próbálnak, adnak egy fájdalomcsillapítót, meg akarják nézni veled a Black Mirror új részeit, levest melegítenek az irodai konyhán. Simán fogadd el, köszönd meg, de a.) kezet a száj elé minden esetben, igen, amikor megköszönöd, akkor is b.) hívd fel minden jófej figyelmét arra, hogy most akkor induljon, és egy nagyobb víznyomású szerkezet segítségével, és némi hipó minimum mosson kezet. 

Bírod különben a maszkokat?

Csak mert a cikkben azt ajánlják, hogy érdemes hordani. Nem batmanest, arc elétevős műtőst. Érdemes rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani - már nem maszkban, akkor leveheted - főként C- és D-vitaminra van szükség. Ha nem teszitek, úgy fogtok kinézni, mint ezek a kollégák, akik szintén nem vigyáztak magukra.