Téged zavar, ha anyáék melletted mobiloznak? Mert egy csomó mindenkit igen

17/04/28 péntek
ujnemzedek.hu
Egy felmérés: 11 és 18 év közöttieket kérdeztek apaanya telózási szokásairól. Dióhéjban: baromi idegesítő, amit csinálnak.

Nagy fába vágta a fejszéjét a BBC - vagy legalábbis olyanba, amilyenbe eddig előtte még talán senki sem. Mindig arról hallani, hogy a kölkök mennyire tönkreteszik magukat a multitaskinggal meg a folyamatos telóbújással - de mi a helyzet a szülőkkel? Az ő okostelefonálásukról mit gondolnak a fiatalok?

Hát, nem sok jót...
 
Kétezer, 11 és 18 év közötti srácot vontak be a kutatásba. Kiderült, hogy (bár eddig nem kérdezte senki sem) őket is marhára zavarja, sőt, sérti hogy apuéknak előbbre való a kütyüt nyomkodni, mint figyelni rájuk - sőt, a megkérdezettek harmadánál nem példa nélküli, hogy rászólnak a szülőkre.

A szülők 14 százaléka az ebédlőasztalnál sem teszi le a készüléket (a gyerekek 82 százaléka pedig kifejezetten örülne, ha legalább ekkor leraknák), sőt, minden ötödik gyerek szerint a mobilok

egyenesen tönkreteszik a családi programokat.

Érdekes, de ha a srácok kifejezetten kérik, a szülők 50 százaléka még akkor sem teszi le a masinát. 44 százalékuk ráadásul még ingerültté is válik, ha a gyerek ezzel nyaggatja.

Most akkor hogy is van ez? Kinek mit szabad?