Te kihasználod? #4 - Nyelvvizsgadíj-visszatérítés 1. rész

19/09/26 csütörtök
ujnemzedek.hu
A nyelvvizsga rengeteg időt, energiát, és nem utolsó sorban pénzt igényel, utóbbira azonban van lehetőséged visszaigényelni. Hogy mi kell ahhoz, hogy visszakapd a nyelvvizsgád árát? Pontokba szedtük azokat a lépéseket, amelyek segíthetnek a nyelvvizsga-támogatás megpályázásában, ezeket tanulmányozd a támogatás igénylése előtt!

A vizsgának sikeresnek kell lennie! - igen elég egyértelmű, de hidd el, nem mindenkinek.

  • Továbbá csak a 35 év alattiak igényelhetik a támogatást.

  • Visszamenőleg is igényelsz támogatást, azonban győződj meg róla, hogy a vizsga 2018. január 1. után történt.

  • A vizsgán térítési díj ellenében veszel részt, tehát csak azért kaptsz visszatéritést, amiért fizettél!

  • A támogatást az első 2018. január 1-je utáni sikeres vizsga után igényled. 

Nem minden vizsgatípus után jár támogatás:

Csak az államilag elismert általános nyelvi vagy szaknyelvi komplex B2 típusú vagy komplex C1 típusú nyelvvizsga, a külön kormányrendeletben meghatározott feltételek szerint egyesíthető középfokú vagy felsőfokú írásbeli és szóbeli részvizsgák, továbbá a komplex nyelvvizsgával egyenértékű emelt szintű idegen nyelvi érettségi vizsga, illetve a komplex nyelvvizsgának megfelelő, külön kormányrendeletben foglaltak szerint honosított nyelvvizsga után jár a támogatás.


Fotó: Pixabay

És nem minden nyelv támogatott, csak az alább felsoroltak:

  • angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, bolgár, görög, horvát, lengyel, örmény, roma/cigány (romani/lovári, illetve beás), román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn (nem magyar állampolgár esetén magyar nyelv)

Végezetül figyelj az időpontokra, hogy le ne maradj a támogatásról:

  • A támogatás iránti kérelem visszamenőleg 1 éven belül terjeszthető elő, ami az első sikeres komplex nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számítandó.

  • Egyesíthető részvizsgák esetén a második sikeres részvizsga letételét igazoló nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számítandó.

  • Érettségi bizonyítvány, tanúsítvány kiállításának napjától számítandó.

  • A honosítási határozat közlésétől számítandó.

  • A sikeres vizsgát igazoló tanúsítvány kiállításától számított egy éven belül utólagosan is lehetőséged van támogatást igényelni. Ehhez igényelj a nyelvvizsgaközpont által kiállított elektronikus, vagy nyomtatott számlát.

Ha további kérdéseid vannak, akkor keresd ügyfélszolgálatunkat:

Tel.: +36 30 711 0643

E-mail: nyelvvizsgadij@unp.hu

Facebook: Nyelvvizsgadíj-támogatás