Te kihasználod? #3 - Erasmus: Mire vagyok jogosult?

19/09/18 szerda
ujnemzedek.hu
Cikksorozatunk harmadik - és egyben utolsó - részében végezetül szemügyre vesszük, hogy milyen jogok illetnek meg titeket az Erasmus során.

Először is egyenlő jogokat élvezel az ott tanuló hallgatókkal. Nem kérhetnek tőled tandíjat vagy könyvtárhasználati díjat sem, ugyanakkor jogosult vagy a saját hazádban kapott ösztöndíj- és diákhitel juttatásokra a külföldi tanulmányok ideje alatt is.

Jogosult vagy teljeskörű tájékoztatásra, ideértve a szállást, biztosítást és vízumot is. Ennek ellenére a te feladatod utánajárni és tájékoztatást kérni, azonban, ha ezt nem kapod meg, esetleg téves információkat kapsz, az a jogaid megsértésének minősül. Mindezekkel kapcsolatban - mint ahogy azt már egy ideje mantrázzuk - keresd az általad választott intézmény Erasmus koordinátorát.


Fotó: Wikipédia

Végezetül fontos, hogy amennyiben a kurzusok teljesítése nem sikerül, az a támogatás visszafizetési kötelességét vonhatja maga után. A meghatározott feltételek teljesítése mellett pedig értelemszerűen jogosult vagy a hallgatói támogatásra, melynek mértéke választott országonként eltér.

Reméljük sikerült ezzel, illetve a korábbi két cikkünkkel sikerült egy átfogó képet nyújtanunk erről a fantasztikus lehetőségről. Csak ajánlani tudjuk, hiszen nagyszerű lehetőség más kultúrák megismerésére, más felfogásban tanulni, illetve az önéletrajzotokban is jól fog mutatni!