Te kihasználod? #15 Külföldi nyelvtanulási program a 9. és 11. osztályosok részére

19/12/20 péntek
ujnemzedek.hu
Hallottad már, hogy ettől a tanévtől kezdve, a 9. és 11. osztályos tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos – nyelvoktatásban vehetnek részt? A Külföldi Nyelvtanulási Program az iskolában tantervi keretek között tanult idegen nyelvek (angol, francia, német, kínai) célországaiban kínál nyelvtanulási lehetőséget:

Angol nyelv: Egyesült Királyság, Írország, Málta

Német nyelv: Ausztria, Németország

Francia: Franciaország

Kínai nyelv: Kína (ez csak a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulói számára érhető el)

A nyelvtanfolyamok kéthetes időtartamban, minimum heti 20 nyelvórával valósulnak meg a tanévet követő nyári szünetben. A nyelvórákon kívül lesznek kulturális, szabadidős programok is, lesz idő megismerni az adott országot.

 Az elszállásolás családoknál, vagy hasonló korú tanulókkal együtt, kollégiumban történik majd. A nyelviskolák az újrakezdőtől a felsőfokú szintig ajánlanak tanfolyamokat, így mindenki találhat a saját tudásának megfelelő oktatást.

knyp_kep.jpg

Ami nagyon jó hír, hogy a program teljeskörű támogatást nyújt, tehát fedezi a külföldi nyelvtanfolyam díját, a utazás költségeit, a külföldi szállást és ellátást, és ráadásul a kiutazás előtt megkapjátok a támogatás összegét, így nem szükséges előre megfinanszírozni a költségeket.

Pályázni lehet majd egyénileg és intézményi szinten is, de az egyéni pályázás nagyfokú önállóságot, nyelvismeretet igényel a részedről.

Mielőtt az egyéni pályázat mellett döntesz, érdeklődj az  iskoládban az intézmény által szervezett csoportos vagy projektalapú pályázati lehetőségek felől, nagyon sok középiskola tervezi a programhoz való csatlakozást.

 

Jelenleg a knyp.hu oldalon megismerhetőek a program részletei, illetve már kereshetőek a kurzusok (a lista még 2020 január közepéig frissülhet). A pályázati felület várhatóan 2020 februárjában kerül megnyitásra és attól kezdődően 60 napon belül lesz lehetőség a pályázásra.

Használd ki a lehetőséget, vegyél részt a programban!

A Te utad, a Te jövőd!