Szevasztok, táborozók: van pár kemping-trükkünk, amiről még tuti nem hallottál

17/07/20 csütörtök
ujnemzedek.hu
Sőt, van még pár szuper infógrafikánk is melléjük. HURRÁ!

 

Táborozni kéne, mi? Kimenni az erdőbe, meg túrázgatA ShopAlike nemzetközi csapata most összegyűjtött egy rakat jótanácsot azoknak, akiknek még a csomagolás is gondolt okoz, nemhogy az, mit tegyenek a kártékony rovarok ellen.

Pakk

"A zoknijaid gondosan egymásba dugva tedd a cipődbe, valamint a ruhákat ne egyesével, hanem egymásra hajtva csavard össze. Lehet kicsit gyűröttek lesznek, de nem állásinterjúra mész, hanem csak az erdőbe!" - írják. Jótanácsuk pedig a kajával kapcsolatban az, hogy semmiből se vigyünk teljes csomagot - minek nekünk egy kiló lencse, vagy 3 teljes zacskó tészta? Elég egy zacskó, meg egy üres műanyag palack.

Sátor

Nagy a szél? Fixáljuk le kövekkel a sátrat! Légy figyelmes a környező vízfolyásokra és ne sátorozz magányos, vagy öreg fa alatt - nem akarsz áradásra, vagy villámcsapásra kelni.

Nagy a hőség a mobilpecóban? Önts némi vizet a tetejére - a párolgás (ha nem is sokat, de) némi hűsítést tuti eredményez.

Tűzgyújtás

Gödörásás, kőhordás - ugye egyikőtök sem szeretné felgyújtani az erdőt meg a nádast? Plusz: a helyi hatóságoktól mindig érdemes a tűzgyújtási engedélyek felől érdeklődni, illetve csekkolni az időjárásjelentést - nagy hőségek idején a tüzeskedés szinte mindenütt tilos!

És akkor itt van néhány tipp ahhoz, mit is süthetünk a szalonnán kívül:

Rovarveszély!

Hogyan védekezhetünk ellenük, ha otthon maradt a riasztó?

További tanácsokat a ShopAlike.hu-n találsz!