Szeretnél élő legenda lenni? – kerekasztal-beszélgetés a HR Festen

16/11/04 péntek
ujnemzedek.hu
Tizennyolc fiatallal ültünk le beszélgetni a 2016-os HR Festen, hogy megtudjuk, mennyire vannak összhangban a konferencia előadásain hallottak az ő tapasztalataikkal, gondolataikkal. A leginkább megosztó téma az alázat és annak különböző értelmezése volt, de egyébként sem értettek mindenben egyet. Ez nem is baj.

15 éves gimis, aki külön kínaira jár, diákalpolgármester, robotikával foglalkozó londoni diák, végzős joghallgató, aki nem akar jogász lenni, hr-hallgató, aki kreatív ékszerkészítésen töri a fejét és közgázról marketingre átnyargaló főiskolás is volt a változatos összetételű társaságban. Van, aki már most saját vállalkozásban gondolkodik, és van olyan is, aki szerint az a legnagyobb siker az életben, ha egyszer majd boldog családapa lehet.

A beszélgetés alapján a jövő munkaerőpiacát a fiatalok egyéni, önálló erőfeszítései, a döntéshozók, cégvezetők nyitottsága, valamint a tanárok és a szülők felelősségteljes viselkedése befolyásolhatják pozitívan.

Hibázni ér

Abban szinte teljes egyetértés alakult ki, hogy az elkövetett hibákból tanulni érdemes, nem pedig befordulni rajtuk. Többen beismerték, hogy korábban hibáztak a tanulmányaik, karriercéljaik megválasztása során, de ez inkább a helyes út megtalálásában segítette őket, nem pedig végzetes lépésként fogják fel.

- Életem legnagyobb baklövése volt az infó szak, de most már tisztán látom, hogy mit szeretnék – mondta a 12. évfolyamos Máté. Rebeka bölcsészből lett HR-hallgató menet közben; Judit végzős joghallható, de már biztosan tudja, hogy nem akar ezen a pályán elhelyezkedni, egyszerűen nem érez alázatot a szakma iránt, sokkal inkább szeretne segíteni azokon a fiatalokon, akik még szakválasztás előtt állnak. Jogászkodás helyett a jövő nyári magyarországi Leadership Summer School szervezésén töri a fejét, ami egy fiataloknak szóló szakmai tábor, ahol tíz országból hatvanan gyűlnek össze, hogy fejlesszék magukat.

- Közgázról mentem át kereskedelmi marketingre, már tisztán látom, hogy amíg az előbbi az elméleti oktatásról szól, az utóbbi gyakorlati tudást is ad. Ez nagyon fontos különbség az egyes szakok között – mondta Jármi László, aki szívesen helyezkedne el logisztika vagy marketing területen, esetleg eladná egy kiváló ötletét valamelyik nagy logisztikai vállalatnak.

 

Richard Branson a hibák kezeléséről

Alázat, de mi iránt?

Az alázat jelentősége központi témája volt a beszélgetésnek, bár elég eltérően definiálták a fiatalok ezt a fogalmat. Voltak, akik inkább érzelmi oldalról közelítették meg, és azt hangsúlyozták, hogy milyen fontos, hogy a munkahelyen helyesen kezeljük az emberi kapcsolatokat, legyünk kedvesek és következetesek, azaz alázatosak másokkal szemben. Mások inkább negatívumként fogták fel a dolgot, szerintük a túlzott alázat korlátozza az embert a nagyobb célok elérésében. Egy robotikával foglalkozó londoni diák példaként hozta a tech ipar úttörőit, akik közül jó párat mindenki utál szokatlan vezetési stílusuk és munkamódszereik miatt, de ettől függetlenül milliárdos bizniszt hoztak össze.

- És ez megéri?
- Hát a kérdés, hogy szeretnél-e élő legenda lenni!

Így hangzott az a párbeszéd, amelyből aztán néhány perc múlva kijött, hogy nem úgy kell csinálni, hogy először szemét vagy, aztán próbálsz sikeres lenni, hanem érdemes letenni valamit az asztalra, aztán jöhetnek az alternatív vezetési módszerek.

„Ha alázatossággal társakat szerzünk magunk mellé, akkor a nagyobb, erősebb kutyát is el lehet söpörni a piacról” – ezt az erősebb kutya szélesebb körű lehetőségeivel kapcsolatos megjegyzéshez fűzte hozzá Bán Dáriusz, aki Nyíregyháza diákalpolgármestere.

 

Veres Rita, az Aon Hewitt ügyvezető igazgatója a HR Fest megnyitóján

Tehetség és szabad akarat

A HR Fest előadói többször kísérletet tettek a tehetség szó definiálására, ezek a próbálkozások néhány fiatal szerint nem egyszer túlbonyolított csontlerágásba fordultak át. Persze a cégvezetők, döntéshozók elsősorban a vállalat szempontjából közelítik meg a témát, a diákok szemszögéből viszont más tényezők számítanak.

- Az a tehetség, aki az eddigiektől eltérő módon tesz többet hozzá a meglévő dolgokhoz, ez bármikor, bármelyik korban megállja a helyét – mondta Dáriusz, aki szerint egyébként a gyereket hagyni kell, hogy azt csinálja, amit szeretne, nem szabad keretek közé szorítani. Az ezzel szemben megfogalmazott vélemények szerint viszont sokan vannak, akiknek fogalma sincs, merre induljanak, és ezek támogatása mindenképpen a szülők és a tanárok feladata.

Többen elmondták, hogy a kortársaik közül sokan azt sem tudják, hogy nem jó irányba haladnak, meg vannak róla győződve, hogy az általuk választott vagy kitalált út a helyes, így persze segítséget sem kérnek. Ez részben annak is az eredménye, hogy a diákok többsége szűk látókörű, folyamatos leterheltség alatt áll az iskolai tananyagok miatt, így 12.-ben sem tudja, hogy merre akar tovább haladni, mert nincs letisztult képe a munkaerőpiacról. A fiatalok azt látják, hogy a világ folyamatosan kihívásokat állít eléjük, amelyeknek vagy megfelelnek, és lesz egy munkájuk, autójuk, lakásuk, vagy megpróbálnak kilógni a sorból, és kockáztatni egy másfajta boldogság megtalálása érdekében. Utóbbi a rizikósabb út, annak, aki ezt választja erős kockázatvállaló képességgel kell rendelkeznie.

 

11 fiatal cégvezető, akikre sokan irigykednek

A hatás a fontos, nem a pozíció

A jó vezető legbiztosabb ismérve, hogy jól válogatja meg azokat, akikkel együtt dolgozik, és maga is csapatjátékosként hajt a közös célokért – fogalmazták meg a beszélgetés résztvevői. Közülük csak néhányan érzik úgy, hogy szeretnének saját vállalkozást indítani a jövőben, és vezetői babérokra sem törnek egyértelműen. Azt azonban, hogy pontosan milyen lépéseken keresztül kell saját céget indítani biztonságos és hatékony eszközökkel, még maguk sem tudják, az információkat főleg már a piacon sikeres vállalkozóktól, ismerős cégvezetőktől szeretnék beszerezni. „Az a taktikám, hogy mindig nálam okosabb emberekkel dolgozok együtt” – idézett egyikőkőjük egy korábbi olvasmányából. A legtöbbjük célja, hogy hatással legyenek a világra, a tetteiknek legyen értelme, haszna, és az, hogy ez alkalmazottként vagy vállalkozóként valósul meg, másodlagos.

A résztvevők céljai elég sokszínűek, orvosok, projekt menedzserek, hr-esek, logisztikai szakemberek vagy éppen boldog szülők szeretnének lenni, de egy közös van bennük: tudják, hogy a tudásuk miben hiányos, és ehhez mérten fejlesztik magukat és szövögetik terveiket.