Sihuhu app? Mi van? Rámcsetel a vonat, ha jön?

17/06/16 péntek
ujnemzedek.hu
Nem, azt azért nem. De remek csetbotot programoztak azoknak, akik rendszeresen vonatoznak. Csak egy Messenger kell hozzá és mehet!

Egy újabb, a mindennapi közlekedést megkönnyítő Messenger bot állt a tömegközlekedéssel utazók szolgálatába. A Sihuhu bot segítségével a MÁV menetrend-információival kapcsolatban tájékozódhatunk, ehhez pedig nincs másra szükségünk, mint telefonunkra és a Facebook Messenger üzenetküldő alkalmazásra.

Messenger felhasználóként pillanatok alatt, minimális adatforgalom felhasználásával szerezhetünk naprakész információkat a vonatok indulásáról, az útvonalak időtartamáról, valamint a jegyárakról is.

A botok egyik legnagyobb előnye, hogy bármikor a rendelkezésünkre állnak, használatukhoz pedig nincs szükség semmilyen plusz alkalmazás letöltésére.

Azontúl, hogy kereshetünk a menetrendben, útvonalainkat egy gombnyomással lementhetjük kedvenceink közé, letölthetjük őket naptárunkba eseményként vagy akár tovább is küldhetjük ismerősünknek Messengeren keresztül.

A Sihuhu legnagyobb ereje az, hogy pillanatok alatt megoszthatóak az információk egy vagy akár több ismerősünkkel. Nincs szükség alkalmazás letöltésére, elérhetjük a funkciókat mobilon a Messenger alkalmazás, számítógépen pedig a facebookon keresztül.

Az ismerősünkkel megosztott link segítségével valós időben követhetik az utazásunkat, így nem fog többet elhangzani a “Hol vagy már? Mikor érsz be? Mikor menjek ki érted?” kérdésekkel tarkított beszélgetés. Az alkalmazás ugyan asztali számítógépről és mobiltelefonokról is elérhető, de a legjobb funkciók ( pl. a fentebb említett megosztás ) csak Messenger alkalmazáson keresztül használhatóak.
 

Hogyan lehet elérni és használni a Sihuhut?

Ha ki szeretnéd próbálni a Sihuhut, nincs más dolgod mint meglátogatni a Sihuhu facebook oldalát, és üzenetet küldeni neki.

Messenger link

Facebook link

Az applikációt a Messenger Botok fejlesztésére szakosodott RoboRobo fejlesztette. A fejlesztők még élénken emlékeznek arra az időszakra, mikor egyetemről-haza és vissza utazgattak. Ezért szerettek volna egy ingyenes mindenki által elérhető felhasználóbarát alkalmazást létrehozni.

Ráadásul segíthetsz nekik továbbfejleszteni

 

"Igen, az applikáció továbbfejlesztésére rengeteg ötletünk van, ezeket valamint a felhasználóktól érkező javaslatokat igyekszünk belefejleszteni az alkalmazásba" - írta nekünk Bayrak Yusuf a projekt vezetője, természetesen cseten keresztül. Egy közösségi projektként tekintünk a Sihuhura, ahol a felhasználók igényei szerint fognak formálódni az app funkciói.