Randiszótár level 1: inkább egy jó casperinget kívánunk mindenkinek, ghostingolás helyett

18/03/22 csütörtök
ujnemzedek.hu
Illetve egy stashing nem csinál nyarat. Vagyis jobb ma egy benching, mint holnap egy catfishing. True story, bro!

Annyi már a randiapp, hogy az elképesztő - szórakozóhelyen ismerkedni már-már snassz dolog, hát de tényleg, szinte már anyádék se csinálták. Ők meg amúgy sem érténék, mi folyik ezeken a hülye telefonos találkozós izéken - és bakker, néha te sem érted, valld be. 

Összeszedtünk néhány komolyabb keresőszót. Oktatójellegünk következik.

Benching - az, amit kábé a szó maga jelent. Kispadra ültetsz valakit. Randiztok, egész jó minden, de nincs meg AZ a dolog. Úgyhogy kicsit hideolod az illetőt. Néha ráírsz, de csak ritkán - épp, hogy életben maradjon a dolog. Találkozgatsz másokkal - de hátha egyik sem jön be. És akkor még ott ő. Az a szerencsétlen hülye.

Caspering - csak az ABC sorrend miatt van előrébb, mint a Ghosting: a Ghosting az eltűnést jelenti, amikor néhány üzenet, kialakult beszélgetések, randi, kapcsolat, aztán huss. Az illető eltűnik. Volt-nincs. Ez is a szakítás egyik formája, csak aki ilyet csinál, azzal úri társaság fel nem veszi a kapcsolatot. A Caspering ennek a finomabb formája, voltaképp a szakítás jóféle módja, bár igazából a maga módján baromi sértő: a szeretlek mint embert-metódus. Amikor kedvességek után közlöd, hogy hát ennek ellenére köszi, de nem. Szevasz.

Catfishing - amikor másnak állítod be magad, mint ami vagy. Kamufotóval csajozol. Túlírt dumával pasizol. És így tovább. Használható főnévként is. Ne legyél már Catfish, hé!

Freeclimbing - sztalkerkodás néven is ismert: match után ott nézel utána, ahol csak tudsz. Facebook-profilt csekkolsz. Instán vadászol. És így tovább. Ide tartozik a Printing is: hát, amikor elárulod, hogy nyomtál egy kövér freeclimbeingot. Mondjuk lájkolod a fotóját, ilyesmi.

Stashing - fájdalmasan finom falat. Már nem ezt jelenti, hanem átélni az: valakivel összematcheltél, találkoztatok, minden szuper volt, és, hát, megtörtént, ami miatt ezek az appok létrejöttek. Jártok. Tudtok egymásról mindent, a haverjaid odáig vannak érte. Egyszerűen minden szuper. Aztán egy nap beléd villan: bakker, és az ő barátaival mi van? Őket miért nem ismerem? Hát azért, mert az illető stashingolt. Jó esetben nem letagad, csak kizár.  Van ilyen.

Submarining - eltűnt a gyerek (ghosting). Eltelik pár hónap, és mint egy tengeralattjáró: felbukkan a mélyből, de úgy, mintha csak tegnap vált volna kámforrá. Hogy találkoztok-e. Mi újság. Hát mi lenne, leléptél már olyan régen, hogy azóta kétszer voltam fodrásznál!

Kerülni kell az ilyet.