Párkapcsolati parák, sokadik rész: ...és így mutasd be a szerelmedet a szüleidnek

18/09/03 hétfő
ujnemzedek.hu
Nyugi, van pár tippünk a legnagyobb blamák elkerülésére.

Merthogy a legkirályabb párkapcsolat is gallyra mehet, ha elromlik az a bizonyos első, nagy, közös vacsora... 

Mindenkinek a tarsolyában van valami durva rémtörténet arról, hogy nézte be a szerelmet valaki olyannal, akiről az első családos hétvégén derült ki, hogy mekkora irdatlan nagy tuskó. Sőt, sőt, fogadjunk, hogy ismersz olyat, aki ismer olyat, akinek a szülei zárkóztak el "attól a szétvarrt pernahajdertől", aki megeresztett egy disznó viccet a leves után, de még a rántott hús előtt.

Szóval a nagy bemutatkozás előtt szerintünk

gondold át a dolgot rendesen.

Kell ez neked? TUTI haza akarod vinni a csávót/csajt? Nem riogatni akarunk, a szüleidet te ismered, simán lehetnek totál jó arcok, viszont ti ketten meg lehettek abszolúte partipubik akár, akik ki nem másznának egymás szájából szombat esténként, amikor szétárad a funky town. Mi van, ha a szüleid nem ilyennek ismertek meg, és képtelenek elviselni, hogy az eminens szociológushallgatóból csirkefogót csinált valami vadidegen?

Képtalálat a következőre: „argh gif”

Érdemes végiggondolni azt is, mennyire konzervatívak azok a bizonyos szülők. Vajon benne vannak például, hogy közös szobában aludjatok? Felveheti a szerelmed egyáltalán az alvópólódat? Érdemes megbeszélni vajon vele, hogy az asztali büfi áldás gyanánt e helyütt nem bejövős?

Képtalálat a következőre: „argh gif”

Jó, ha lecsekkolod a Nagy Esemény előtt a naptárad - sátoros ünnepen (szülinap, névnap) a családba bevinni szegény alanyt ér, sőt, talán még ideális is lehet az ereszd el a hajamat közepén villantani vele. Ami nem oké: pl. halottak napja. Nem, akkor sem ha ő veszi a koszorút.

A temető nem feltétlenül ideális egy bimbózó kapcsolat lemeóztatására.

Higgyetek nekünk.

Képtalálat a következőre: „cemetery  gif”

És zárd rövidre az unoka+esküvő kérdést is.

Mert a dolognak megvan a másik fele is - mi van, ha a szerelmed tojja össze magát az otthoni viszonyoktól? Ha anyuka megmutatja neki a babakelengyét, amit már évek óta gyűjtöget? Ha apa folyamatosan azzal húz, hogy melyik zenekart hívjátok meg a lagzira? Naná, hogy el kell beszélgetni a szülőkkel is - baromi sok kellemetlenséget megspórolhatsz néhány okos mondattal. Ajánljuk a "Nagyon jópofa vagy, de a házasságos kérdésekkel legalább a halászlevet várjuk meg, jó?".

Képtalálat a következőre: „marriage funny gif”

De persze szegény így is totál idegbeteg lesz

Rossz esetben. Lehet a párunk laza, mint a rigalánc, az ősöknek meg kell felelni, akárhogy is nézzük: vizsga ez, még ha nem is a véresebb fajtából. Épp ezért beszéljünk vele az otthoni dolgokról! Apa szereti a horgászatot és mit ad isten, a kedvesünk is damillal a szájában született? Jó, ha erre már a találka előtt rávilágítunk, így máris adóztunk egy nagy, közös témát az ALANY kezébe. Anyuka nem szereti a mélyen dekoltált lányokat? Figyelmeztessük a kisasszonyunkat arra, hogy azt az apácás dolgot, amit a múltkor beszéltetek, na azt most kellene élesíteni.

Nem nagy dolgok ezek, viszont komly elcsúszásokat úszhatunk meg ha figyelünk rájuk. Hajrá!