Őrző-védő csodamobilt fejlesztettek a magyarok

17/11/02 csütörtök
ujnemzedek.hu
Építőkockákból összeállítható termékkel állt elő a MOHAnet Mobilsystems Zrt.

Elemekből személyre szabható mobiltelefont mutatott be ma a MOHAnet Mobilsystems Zrt. A magyar fejlesztésű készülék az élet minden területén használható – az erre a célra szolgáló internet-csatornán – állandó online elérhetőség mellett - írja az infovilag.hu.

Október 26-án, Budapesten mutatta be a vállalat a "Moniphone" nevű, távfelügyelhető mobiltelefont, mely kezdetben öt, rövidesen pedig tíz alkalmazási területen lesz használható, üzleti és lakossági szegmensben egyaránt, legyen szó idősek segélyhívó készülékéről vagy fizikai foglalkoztatottak munkaeszköz mobiltelefonjáról.

Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója elmondta: az új fejlesztésű telefon alapötletét Dave Hakkens "phonebloks" koncepciója adta, aki az elektromos hulladéktermeléssel szemben lépett fel, s egy olyan készülék elképzelését osztotta meg a világgal, amely felhasználási területek alapján ruházza fel a telefont hardver elemekkel.

A MOHAnet "Moniphone" elnevezésű készülékének ötlete is ezen a gondolaton alapult. A cég fejlesztői egy olyan személyfelügyeleti telefont terveztek meg, amely a felhasználói igényeknek megfelelően alakítható, és a használat során - megváltozó szükséglet alapján - akár át is konfigurálható. A 160 gramm súlyú, nyomógombos telefon az alapfunkciók (zseblámpa, gyorsulásmérő, karóra funkció) mellett számos kiegészítővel vértezhető fel: Bluetooth, WiFi, RFID, NFC, QR- és vonalkód olvasó is beépíthető az ütés- és törésálló műanyag házba, s a technológia fejlődésével ezek az elemek a modularitásnak köszönhetően a későbbiekben cserélhetőek. 

Moniphone: őriz és figyel – személyfelügyelet magyar mobiltelefonnal

A vezeték nélküli töltésre is alkalmas telefon 4G hálózatot használ, s dedikált internetcsatornán keresztül állandó online jelenlétet biztosít a felhasználónak, az internet-összeköttetés és a háttérben futó távfelügyeleti alkalmazások kikapcsolhatatlanok. A készülék ezáltal folyamatosan monitorizálható, a rendszer állandó életjelet és eseményjelzést közvetít óránként, vagy akár percenként a felügyeleti szervnek. A Moniphone ezáltal időt és pénzt takarít meg a vállalatoknak, s nagyobb biztonságot nyújt idős szeretteinknek, ráadásul az elektromos adminisztrációnak köszönhetően gyorsul az adatrögzítés. A készülék igény esetén fordított kommunikációra képes, tehát a központ jelzéseit is fogadhatja.

A cikk itt folytatódik!