Online elérhető hangskönyv készült Arany János műveiből

18/06/11 hétfő
ujnemzedek.hu
Tudtad? Arany János 131 versét és 70 levelét már egy online hangoskönyvön keresztül is elérheted, meghallgathatod!

A hetven színész felolvasásában elhangzó szövegeket bárki elérheti a Hallgatni Aranyt! kezdeményezés internetes oldalán

Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára szerint oktatási segédanyagként is használható az internetes oldal, amelyre a hanganyagok és szövegek mellett irodalomtudományi elemzések, valamint a színészekkel készített werkfilmek is felkerültek. A tervek szerint a honlap anyaga a jövőben is bővülni fog.

Szóval, ha valamikor kötelező lenne egy Arany művet elolvasnod, de te lusta voltál, most meg már szorít az idő, kattints a fenti oldalra és hallgasd meg! Rendkívül hasznos lehet ilyen szorult helyzetekben is az oldal! 

Az elmúlt két hónapban 15 iskolában tartottak rendhagyó irodalomórákat és népszerűsítették a különleges projektet. Náray Erika színművész, a roadshow háziasszonya kiemelte: a turnén négyezer kilométert utaztak és 1100 gyerekhez jutottak el.


Forrás: Wikipédia

A felvételek rögzítése ősszel kezdődött a Budapest Music Centerben (BMC) Markovits Ferenc rendezésében. A hetven résztvevő színész között volt Béres Ilona, Bodrogi Gyula, Császár Angela, Csuja Imre, Haumann Péter, Jordán Tamás, Máté Gábor, Mécs Károly, Molnár Piroska, Oberfrank Pál, Ráckevei Anna, Schell Judit, Tenki Réka, Vecsei H. Miklós, Gál Tamás és Bogdán Zsolt is.

A projekt ötletgazdája Rátóti Zoltán, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője volt. A szövegek kiválasztásában és előkészítésében neves Arany-kutatók, Szörényi László, Korompay H. János és Kulin Ferenc működtek közre.

Forrás: hirado.hu