Nyelvvizsgázol? Jogsit szerzel? Tudtad, hogy támogatást kérhetsz?

18/08/21 kedd
ujnemzedek.hu
Az Új Nemzedék két aloldalán minden infót megtalálsz, ami ehhez kell. 

A magyar kormány kiemelten fontosnak tartja a nyelvtudást, ezért bizonyos feltételek mellett lehetővé tette a nyelvvizsga díjának visszaigénylését. De 2018. július 1-től a B kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját is visszaigényelheti, aki még nem töltötte be a 20. életévét.

Nézzük először a nyelvvizsgát!

Az Új Nemzedék oldalain eddig is minden fontos információt megosztottunk a témáról, de nemrégiben elindult a nyelvvizsgadíj visszatérítésével kapcsolatos aloldalunk is. Itt nem csak az összes fontos infót találjátok meg összegyűjtve, de chaten is érdeklődhettek, illetve egy kalkulátor is segít megállapítani, hogy jogosultak vagytok-e a visszatérítésre. 

A Hasznos infók menüpontban megtudhatjátok, kik vehetik igénybe a támogatást, illetve pontosan hol és hogyan lehet igényelni. A Jogosult vagyok menüpontban egy kalkulátor segíti az infók közötti eligazodást. 

A fentieken kívül tájékoztató videókat is találtok az oldalon, valamint a nyelvvizsgával kapcsolatos híreket. Ha mégis megválaszolatlan kérdésetek maradt, az oldal tetején található keresőt is használhatjátok, illetve a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken is kérdezhettek. De rendelkezésre áll egy online chat is, ami a jobb alsó sarokban jelenik meg, ha az aloldalra kattintotok - ezen keresztül is feltehetitek a kérdéseiteket.

Infók a KRESZ-tanfolyam és -vizsgadíj visszatérítéséről

2018. július 1-től a B kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját bárki visszaigényelheti  - mind nyomtatott, mind elektronikus formában -,  aki még nem töltötte be a 20. életévét. Nézzük, mit találsz ezen az aloldalon.

A Jogosult vagyok?/Hasznos infók menüpontra klikkelve minden létező infót megtudhatsz a KRESZ-vizsga és -tanfolyam díjának visszatérítésével kapcsolatban (pl. ki kaphatja, milyen feltételekkel, hogyan lehet igényelni stb.) A GYIK - Gyakran Ismételt Kérdésekre klikkelve olyan kérdéseket találsz, amelyeket az érdeklődők a leggyakrabban feltettek, így ha az előző menüpontban esetleg nem kaptál választ, itt nagy eséllyel megtalálod, amit kerestél. 

Az oldalon online is feltehetsz kérdéseket - az Online chat, Kapcsolat funkción keresztül - az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársainknak, akik mindenben segítenek neked. A Kapcsolat menüpontra kattintva pedig egyéb eléréseket, például telefonszámokat találsz, ahol hívhatod is a telefonos ügyfélszolgálatot további felvilágosításért.

A fentieken kívül található az aloldalon egy letölthető formanyomtatvány is az autósiskolák számára.

Kiemelt kép: Pixabay