Netben jók vagyunk: globális internettérképet vágott hozzánk az Oracle

18/06/21 csütörtök
ujnemzedek.hu
A vállalat mindenki számára elérhetővé tette az Internet Intelligence Map szolgáltatást, amely országokra lebontva mutatja a világháló technikai hátterét és infrastrukturális állapotát.

Az Oracle bejelentette, hogy mostantól nyilvánosan elérhető az Internet Intelligence Map, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik a világháló állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások. A térkép része az Oracle Internet Intelligence nevű kezdeményezésnek, amely áttekintést és elemzést nyújt a globális internetes infrastruktúra állapotáról.

Az ingyenes internetes térkép elérhető a https://internetintel.oracle.com címen.

A hivatalos közlemény kiemeli, hogy az Oracle Internet Intelligence csapat tagjai több mint egy évtizede szállítják a fontos híreket az internet állapotáról: a Border Gateway Protocol (BGP) eltérítésétől kezdve a tengeralattjárók okozta kábelszakadásokig a csoport rendszeresen közöl objektív adatokat és elemzéseket, amelyek a nyilvánosság számára is megérthetővé teszik az internet technikai alapjait, illetve a hálózat hatásait a geopolitikára és az e-kereskedelemre.

„Az internet a világ legfontosabb hálózata, ami egyben egy hihetetlenül ingadozó hálózat is. A világhálót érintő fennakadások nagymértékben befolyásolhatják a vállalatokat, a kormányokat és a hálózatüzemeltetőket” – nyilatkozta Kyle York, az Oracle Cloud Infrastructure termékstratégiájának alelnöke és az Oracle Dyn Global Business Unit vezérigazgatója. „Ennek eredményeként az érdekeltek számára jobban átláthatóvá kell tenni a globális internethálózat állapotát. Ezzel kezdeményezéssel jobb és stabilabb élményt nyújtunk majd mindazok számára, akik adatainkra támaszkodnak.”

Az Internet Intelligence Map nyomkövetések, BGP és DNS kérések alapján országokra lebontott kapcsolódási statisztikákat nyújt, egyetlen kezelőfelületen. Az internetkapcsolat ezen három dimenziójának bemutatásával párhuzamosan a felhasználók megvizsgálhatják egy incidens internetkapcsolatokra gyakorolt hatását világszerte.

Digitális Immunerősítő Program ON

A digitális világon keresztül is új lehetőségek nyíltak ki a világ ifjúsága előtt, rengeteg új online eszköz áll a rendelkezésükre, azonban érdemes odafigyelni arra is, hogy ez egy veszélyes üzem. A ciberbullying aggasztó méreteket öltött - ez ellen küzdhetünk az úgynevezett digitális immunrendszerünk erősítésével.

Ezért jött létre a Digitális Immunerősítő Kerekasztal, melyhez számos cég, rengeteg partner csatlakozott. A veszély valós: évente mintegy 500 millió adatot lopnak el, a hekkerek 10 mp-enként támadnak, mi pedig 60%al több digitális adatot hozunk létre, és minden 4. fiatal 0-24 elérhető digitális térben.

(itcafe.hu)