Nem vicc, az izzadásgátló app tényleg létezik

17/07/18 kedd
ujnemzedek.hu
Mindenkinek megvan az érzés, amikor a metrón, villamoson, buszon egymásnak dörzsölődnek az izzadt testek? Na erre nyújt megoldást a japán fejlesztők új cucca.

The portable body odour checker, Kunkun Body, takes its name from the Japanese word for sniff. Results are sent to the owner’s phone.

Forrás: Daniel Hurst - Guardian

Az szerkezet kicsi, könnyen hordozható akár egy nadrág zsebében is, használata pedig pofonegyszerű: le kell tölteni az okostelefonunkra az alkalmazást, majd Bluetooth segítségével össze lehet kapcsolni a két készüléket. Az érzékelt szagot három kategóriába tudja sorolni, miután megmérte a helyzet súlyosságát, közli a gazdájával, hogy mit tegyen. 

Daisuke Koda, from Konica Minolta, demonstrates the use of the Kunkun body odour checker behind the ear. The results show up on a smartphone app via Bluetooth.

Forrás: Daniel Hurst - Guardian

A japán gyártó, a A Konica Minolta eddig fényképezőgépeket és nyomtatókat készített első sorban, de úgy gondolták, hogy ideje valamit kitalálni a hazájukban külön szóval is ellátott "szagos zaklatókra”. Az app nem csak nekik, de a világon sok embernek nyújthat segítséget, akik küzdenek a testszaguk eltüntetésével.