Nem szép, de a butaszemüveg leküzdheti az utazási rókát

18/07/09 hétfő
ujnemzedek.hu
Vagyis nem azért fogod hordani, mert annyira hipszter, hanem mert a buszon majd nem dobod ki a taccsot.

Egy autógyártó állítja:

megvan a válasz a kinetózisra.

Ez a tünetegyüttes többnyire a látási ingerek és az egyensúlyérzékelés közötti ellentétek miatt jön elő - látási ingerek és az egyensúlyérzékelés közötti ellentétek általában utazáskor lépnek fel. Ha tengeren, akkor ez a tengeribetegség, ha kétfedeles repülőn vagy zeppelinen, akkor légibetegség, és így tovább. Ha pl. a buszon először szédülsz, émelyegsz, majd - ha nem szállsz le mondjuk Révfülöp megállónál, vagy bárhol másutt - hányni kezdesz, akkor azért ne keresd fel a guglidoktort a legdurvábbtól tartva, annyi történt csak, hogy felkavarodtál, hiszen a gyógyulás, illetve a tünetek csökkentésének módja nem más, mit a tevékenység felfüggesztése.

Vagy ez a cucc itt - a termék neve seetroen, lehet tippelni, melyik autógyártó rukkolt elő vele. 

A lényege a műanyag keretben mozgó folyadék, ami szinkronizálja az agyunkat az érzékszerveinkből érkező infókkal. Eszméletlen bután néz ki, ára 99 euró, aki kipróbálta, szóljon már, hogy működik-e!

Nade, ha épp nincs 99 euród

...akkor érdemes bepróbálni a következő dolgokat:

- SOHA ne utazz éhgyomorra, mert ha eszel előtte legalább lesz mit kihánynod akkor nagyobb az esélyed arra, hogy elkerüljön az émelygés. Persze ne pacalpörköltben gondolkozz, hanem valami könnyű cuccban. Illetve legyen nálad HIDEG, SZÉNSAVMENTES ital is! Ja, és TELI gyomorral se utazz. Érted, egyél is, meg nem is.

- ne nézz lefelé

Inkább fókuszálj valami távolibb pontra - nehéz, de talán járható.

- Ne ülj háttal!

Közmegegyezés szerint - ha hajlamos vagy az uazási betegségre - ez lehet a legrosszabb.

- Gyömbér rágcsálása

Állítólag erre esküsznek azok, akiknek minden utazás pokol, de mégsem akarnak gyógyszert szedni. Egy próbát megér!