Néhány nap alatt elhasználod a mobilneted? Van megoldás!

18/09/18 kedd
ujnemzedek.hu
Aki sűrűn használja a mobilnetet, az tudja, hogy mennyire gyorsan elpárologhat a havi keret. Most két appot ajánlunk a kóros mobilnetfüggők figyelmébe.

A megoldás erre a problémára egy olyan app, amivel tényleg hatékonyan spórolhatunk. De hogy jó napotok legyen, most egyből kettőt is mutatunk nektek. 

1. Datally app


További infókat az app Google Play oldalán találsz

Ez a program a Google egyik fejlesztése. A legszuperebb az egészben, hogy akár alkalmazásonként is beállíthatod, mely appok használhatják a mobilinterneted. Lássuk a részleteket:

  • Guest Mode: Ez lehetővé teszi, hogy, ha kölcsönadjuk a telefonunkat egy barátunknak vagy ismerősünknek játszani, telefonálni, vagy bármi más célból, akkor beállíthatjuk, hogy mennyi adatforgalmat használhat el az illető. 

  • Keret beállítás: Nem csak azt figyelhetjük és ellenőrizhetjük, hogy naponta mennyi volt az adatforgalmunk, vagy épp egyes alkalmazások mennyi netet zabáltak fel, hanem ezekre külön is beállíthatunk egy keretet, ami szintén segít abban, hogy ne két nap után használjuk el az összes netünket. 
  • Kiszűri az adatfaló, nem használt appokat: Vannak ilyenek mindenki telóján: egyszer letöltötted, de azóta se foglalkozol vele, a neted meg szép csendben fogyasztja a háttérben. Na, ezeket is ki lehet szűrni és le lehet törölni az alkalmazás segítségével. 
  • Wifi-vadász: Az app megmutatja, hogy merre van a legközelebbi ingyen wifi-spot.
  • Vésztartalék: Ebben az opcióban beállíthatjuk, hogy mekkora az adatkeretünk és ebből hány MB-ot szeretnénk, ha megspórolna nekünk a rendszer. Ez főként azért jó, mert bármikor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, amikor sürgősen kell a mobilnet. 
  • Bedtime: Itt beállíthatjuk, hogy mikor fekszünk le és mikor ébredünk, így az inaktív időszakban a telefon egyik alkalmazása sem használja a mobilnetünket feleslegesen. 

2. 3G Watchdog


További infókat az app Google Play oldalán találsz 

Ez az app folyamatosan figyeli és naplózza a telefonunk 3G-forgalmát. Működése hasonló, mint az előző alkalmazásnak: beállítjuk, hogy mennyi a keretünk, ebből mennyit akarunk felhasználni - ez annyiban különbözik a Datallytól, hogy itt nem csak havi, de akár heti vagy napi keretet is beállíthatunk. Ezután a háttérben fog figyelni és jelzéssel figyelmeztet, ha közeledünk a keretünk végéhez. 

+1 Ha azt érzed, túl sokat nyomkodod a telód vagy mások mondják ezt rólad/neked, akkor az Out off the boxot biztos, hogy neked találták ki  

Korábban már írtunk arról, hogy két fiatal magyar nő összerakott egy dobozt: telefondiéta a nomofóbia ellen, a digitális méregtelenítés jegyében. Baur Eszter és Kovács Bori úgy érezte, valamit tenniük kell az egyre inkább elhatalmasodó mobilmánia ellen, és össze is raktak egy dobozt. Az Out off the box névre keresztelt készlet és a hozzá kapcsolódó program könnyen lehet, hogy a világon az első olyan szett, ami megoldás lehet a nomofóbiára. (Ez az angol no mobile phobia kifejezésből ered, és azt az állapotot jelenti, amikor valaki képletesen - vagy akár szó szerint - rosszul van a mobilja nélkül.)

Érdekel miről is van szó? Csekkold az erről készült beszámolónkat ide kattintva! 

Forrás: Új Nemzedék, Új Nemzedékmobilegeeks.hu