Ne pánikolj! Mutatjuk, hogy és mit kell bepakolni!

17/07/05 szerda
ujnemzedek.hu
Ha utazni készülünk érdemes ezt a pár dolgot beszereznünk, ha meg akarjuk könnyíteni a saját dolgunk.

Hosszabbító, több csatlokozóval, átalakító és töltők: Ez azért is hasznos, mert a legtöbb szálláson általában 2-3 konnektor van. Ha többen utazunk ez totál kevés, gondoljunk csak arra, hogy mindenkinek van fejenként egy telefonja, fényképezője és laptopja is. Érdemes konnektor átalakítót, utazó adaptert is vinni magunkkal, legalább egyet. Töltőből viszont többet is, ezek azok, amik könnyen megtörnek, megsérülnek utazás közben. Ha valamiért nem tudod csatlakoztatni a villásdugót, akkor még mindig érdemes megnézni, hogy a tévén van-e USB, simán tölthetsz arról is.

Na, mondjuk ezért kell az átalakító.

Vízálló táska/szatyorka a kütyüknek: Kamera, fényképező, telefon, laptop - ezek mind olyan cuccok, amiker érdemes odafigyelni utazás alatt, egy vízhatlan táskát ezért mindenképp szerezzünk nekik. 

Rendszerező tasakok: Ne hányjunk mindent bele a bőröndbe, rendszerezzük a cuccainkat különböző kisebb táskákba, zacsikba. Érdemes külön elcsomagolni a fehérneműket, a felsőket és a nadrágokat is, így nem kell attól tartani, hogy ha egy hétig a bőröndödből fogsz élni, káoszban találod magad, már a második nap végén. A tisztálkodási szereket tegyük zárható táskába, hogy még véletlenül se boruljanak rá a ruháinkra. Plusz egy tipp: érdemes a ruhákat összetekerve tárolni és a zoknikat beledugni a cipőnkbe - így máris kevesebb helyet foglalnak. 

Kapcsolódó kép

Tökéletesen átlátható és rendezett.

Gyógyszeres táska: A napolajat, naptejet és gyógyszereket is pakoljuk egy csomagba. Készítsünk még utazás előtt egy listát arról, hogy mire lehet szükségünk, miket szedünk rendszeresen és legyen az elsők között, amit bepakolunk a csomagunkba. 

Offline térkép: Ha külföldre utazol és drága a mobilnet vagy gond van a térerővel az Ulmon offline térkép mindenképp legyen letöltve a telódra. A belföldi utazásokhoz a Waze nagyon jól fog jönni, ugyan hozzá szükséges internet, de  nagyon könnyen betölt bármilyen terepen. 

Hordozható zenelejátszó: Érdemes benevezni egy ilyen kütyüre, mert így nem a telefonunkat merítjük le.

Könyv vagy olvasó: Hosszú utazás során el kell szórakoztatni magunkat. Egy füldógóval és egy remek olvasmánnyal csak nyerhetünk. 

Vezeték nélküli töltő: Bármikor előfordulhat, hogy lemerül a telefonunk vagy a laptopunk ezért nagyon jó befektetés lehet egy vezeték nélküli töltő. A legjobb az, ha nagyobb teljesítményűt veszünk, hogy a laptopunkat is meg tudja menteni vész esetén. 

PackPoint: Ha teljesen tanácstalan vagy, hogy mit vigyél magaddal egy utazásra vagy csak nem tudod hol kezd el a pakolást, írd be az alkalmazásba hová fogsz utazni, miket fogsz csinálni és az kidobja a legfontosabb cuccokat, amiket el kell csomagolnod. 

Jelöld meg a csomagod: Ez amolyan jól jegyezd meg rész, de sok esetben hasznos lehet. Egy szalag, matrica vagy különleges mintázat a segítségünkre lehet ha elkeverednek a bőröndjeink.

Kapcsolódó kép

Végül is, elég találó mintázatok. 

Most pedig nézzük meg, mit és, hogy pakol be a táskájába egy vlogger, attól függően persze hogy, hová utazik:

Aviana Rahl

Anna 

Herczeg Hajni