Ne irtsd ki a pókokat lakásból - akkor se, ha nem bírod őket

18/05/22 kedd
ujnemzedek.hu
Hogy miért? Hát mert tök hasznosak. Még akkor is, ha józan ember nem bízik meg senkiben, akinek kettőnél több szeme és négynél több végtagja van.

HIDD EL, hogy ezt nem mi állítjuk, hanem Matt Bertone, az Észak-Karolinai Állami Egyetem rovarkutatója, aki a kollégáival együtt 50 kaliforniai lakásban mentek neki az ízeltlábú lakók felmérésének. A The Conversation-ben közölt cikk szerint pókok, na azok mindenütt voltak - leginkább a törpepókfélék és az álkaszáspókfélék klánjaiból, de ez valójában mindegy is, mert a lényeg, hogy pók volt

aztán más nagyon semmise.

Négy láb jó, a hat láb se ergya, de úgy fest, a nyolc láb jobb: hiába tojunk be tőlük, és kérjük reszketve a család kevésbé fóbiás tagjait, hogy vigye őket innen a fenébe, a pók igen hasznos a házban.

- rejtőzködő életmódot folytat (persze lehet, hogy csak azért, mert egy fillért nem ad a lakbérbe)

- előszeretettel fogyasztja el a kórokozókkal parádézó legyeket

- nem, ő ettől nem fog kórokózokat tárolni a lakásban

- igen, a szúnyogokat szereti

- az álkaszáspók ráadásul néha a hálóját is elhagyja, hogy más pókokra vadásszon - ez a póktársadalomban lehet, hogy antiszociális lépésnek számít, de őszintén: ha pókfóbiás vagy, akkor is disszonáns (hiszen bírsz egy pókot, aki írtja a pókokat, akiktől félsz.)

Gyorsan kijelentjük: nem arra akarunk rábírni, hogy ne takaríts otthon, hanem arra, hogy azért óvatosan a pókhaverokkal.