Na végre utálhatsz is valamit a Facebookon

17/03/08 szerda
ujnemzedek.hu
Jöhet a dislike gomb. De nem úgy.

Tavaly már majdnem lett, Zuckerbergék azonban elutasították a dislike gomb lehetőségét is. "A like közel hoz, a dislike távolságot teremet" - mondta akkor a Facebook feje, amiben valljuk be: van némi igazság. 

Aztán most mégis lesz.

Na jó, egyelőre egy adott körön belüli tesztüzemmődról van csupán szó, és nem, ha élesítik, akkor így sem nyomhatsz "utálomot" a posztok alá. Kb. arról beszélünk, hogy beszélgetés közben a cseten villámgyorsan jelezheted, hogy valamivel egyetértesz-e, avagy sem. 

Szegény haterek - tény azonban, hogy valóban más egy privát messenger beszélgetésben nemet nyilvánítani, mint a nagyvilág szeme láttára gyűlölni valamit. 

Meglátjuk, mi lesz ebből, mindenesetre a Facebook a Techcrunchnak már megerősítette, hogy valóban foglalkoznak ennek a funkciónak a lehetőségével: "Ez valóban egy tesztfunkció csupán, de a Messenger mindig keresi azokat a módokat, amivel még jobban tudják szimulálni egy valós beszélgetést. - nyilatkozták. - Ha a dislike bejön, nyilván a nagy nyilvánosság is megkapja majd használatra."