Mobil app készült dr. Mérő László egyik könyvéből

18/07/23 hétfő
ujnemzedek.hu
Mérő László "Nyolcrétű út, A szellemi rugalmasság fejlesztése" című könyve alapján készült lebilincselő és misztikus élményt nyújtó App Store játék a 8foldWay.

"A Nyolcrétű Út Játék egy 360 feladványt tartalmazó puzzle sorozat. A feladat egyszerű: játék tábláját a játékosnak maradéktalanul le kell fednie. Minden - egyre nehezebb és nehezebb - feladványnak egyetlen megfejtése van. A játékos a kezdő szintről indulva elérheti a haladó, majd a mester, nagymester, végül (a világklasszis rejtvényfejtők) a bajnok szintet.

Összehasonlítva az eleddig messze legnépszerűbb magyar játékkal: a Rubik kockával a Nyolcrétű Út játékot, lényeges különbségként ki kell emeljük, hogy a két rejtvény éppen egymás ellentéte. A Rubik kocka milliókat tanított meg arra, hogy ha hajlandó vagy megtanulni néhány trükköt egy olyan rendkívül nehéz feladat megoldásához, amelyet önerőből megoldani szinte lehetetlen, nemcsak megfejteni leszel képes a rejtvényt, de élvezni is fogod azt, egyben bezsbelheted az elismerést is a teljesítményért. Ez egy olyan lecke, amit az elmúlt két évszázad tanított meg nekünk, amikor is a siker és a fejlődés záloga a szakismeret volt.

A XXI. században a fejlődés kulcsa a konvertálható tudás. A Nyolcrétű Út játék rejtvényeinek megfejtéséhez éppen ilyen típusú tudásra van szükség, amit a játék a szellemi rugalmasság fejlesztésével alakít ki. A legnehezebb nyolcrétű feladvány megfejtéséhez sincs szükség semmiféle szakismeretre, ahhoz elegendő a szellemi rugalmasság.

A Nyolcrétű Út rabul ejtő és élvezetes játék nagyon sokféle ember számára, az öt éves kíváncsi kisgyerektől az unatkozó kamaszon át a mindenféle korú és képességű felnőttekig. Egy rövidke magyarázatot, pár általános stratégiai útmutatást követően az öt éves gyerek is élvezettel meg tudja oldani a rejtvényeket legalább a kezdő szintig. Ugyanakkor, a játék eredendő egyszerűsége ellenére a nagymester és a bajnok szintű feladványok igazi kihívást jelentenek a világklasszis rejtvényfejtők számára is." - írják a játék Facebook oldalán. 

Az applikáció fejlesztője a ZEKE Grafika Kft., a programozó: Ecsedi László, dizájn: Zeke László.