Mit tehetsz, ha folyton félbeszakítanak

19/01/23 szerda
ujnemzedek.hu
Alighanem már veled is előfordult, hogy egy beszélgetés közben valaki félbeszakította a mondanivalód, hogy a Tiéd helyett a saját kis mondókájával foglalkozhasson. Érdekel, hogy mit tehetsz, ha ez már bosszantóan gyakran előfordul Veled?

Lepd meg

Természetesen nem ajándékra gondolunk – már csak azért sem, mert a másik szavába vágni alapvetően nem a legfigyelmesebb dolgok egyike –. Arra gondolunk, hogy mondj valami olyat, amire az adott szituációban nem feltétlenül számít.

Mondd azt neki, hogy „zseniális”

Persze, nem csak így magában. Hanem valahogy így: „Zseniális vagy! Alig várom, hogy kifejtsd az ötleted, csak gyorsan befejezem még ezt a mondatom…”.

Ne légy cinikus és ne akard túlkiabálni

Nem az a lényeg, hogy megsértsd a másikat, hanem az, hogy meghallgassátok egymást. Attól egyikőtöknek sem lesz jobban igaza, hogy túlkiabálja, vagy megsérti a másikat.

De ő mindig hangosabban beszél…”.

Nincs más hátra: mosolyogj és jelentkezz. Ne kinevesd, hanem mosolyogj. Kedvesen. Mint a suliban. Majd pedig kérd meg udvariasan, hogy legyen kedves és ne tegye. Azon túl, hogy ez egy kicsit feloldja a feszültséget kettőtök között, rá fogja venni őt, hogy kicsit elszégyellje magát. Ha pedig még ez sem hat, az már tényleg őt minősíti.

Mit gondolsz? Szerinted megéri kipróbálni ezeket az ötleteket?

Forrás: elle.com