Mi marad nyaraláskor leggyakrabban otthon?

17/08/11 péntek
ujnemzedek.hu
Szinte biztosak voltunk az eredményben. Nézd csak!

Minden 4. utazóval előfordult már, hogy nyaraláskor éppen a fürdőruha maradt otthon, a csomagoláskor leggyakrabban kifelejtett tárgyak sorát a telefontöltő és a fogkefe követi - írja a marketinginfo.hu

Az otthonosság érzését kölcsönző utazási kellékek élén a kispárna végzett, míg a legfontosabbnak sorrendben a személyes iratokat, bankkártyát, illetve mobiltelefont tartjuk.

kép: Pixabay

A tetőig megpakolt autó látványa ismerős lehet a Balatonra vezető dugóban, ám ennek ellenére nagy valószínűséggel még így is otthon marad valami, amire utazáskor szükség van: csak minden 200. nyaralóval nem fordult elő eddig, hogy nyaraláskor ne hiányzott volna valami a bőröndből - derült ki a Szallas.hu és a Doklist.com közös felméréséből. "Sorrendben leggyakrabban a fürdőruha, a telefontöltő, a fogkefe, valamilyen irat, illetve a nyaralás egyik fontos kelléke, a papucs nem utazik; velünk, vagyis azok a tárgyak, amiket még közvetlenül az elutazás előtt is használunk, vagy épp ellenkezőleg: szinte csak akkor van rájuk szükség" - mondta Dr. Kertész Attila Mihály, a Doklist.com marketing vezetője. A szakember hozzátette, ami pótolható, ezért nem aggódunk túlzottan, inkább kölcsön kérjük, vagy újat veszünk, bár akadnak extrém esetek is: az egyik válaszadó például fésű hiányában 3 napig egy villával szedte rendbe frizuráját külföldön, míg végre sikerült egy boltban újat vásárolnia.

Ennél sokkal komolyabb problémát jelent, ha valaki gyógyszeréről feledkezik meg. "Ez minden 100. válaszadóval előfordult már, ráadásul többen számoltak be arról, hogy szívgyógyszer, illetve inzulin felejtődött ki a csomagoláskor, utóbbi kapcsán még mentőt is hívni kellett. Ezért is állítottunk össze egy utazási teendőlistát, mellyel az ilyen és ehhez hasonló kritikus helyzetek elkerülhetők" - mondta Dr. Kertész Attila Mihály. A cikk és a legfontosabb tárgyak listája itt folytatódik.