Menhelyes kutyákkal fotózkodtak a sztárok, hogy támogassák a gyógyíttatásukat

18/11/13 kedd
ujnemzedek.hu
A Vigyél Haza alapítvány tíz éve, elsősorban az Illatos úton lévő és a fővárosban kószáló árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során eddig több mint 900 állatot segítettek már szerető gazdához. Folyamatosan gyógyítják a sérülten bekerült állatokat és juttatják el fontos üzeneteinket a jó szándékú állatbarátokhoz.

Az alapítvány minden évben egy igényes falinaptárral buzdítja a jóérzésű állatbarátokat az árva kutyák örökbefogadására. Kiemelten fontos számukra, hogy a képeken a maga területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, hiteles embereket mutassanak be, egy-egy kedves, keverék kutya társaságában.

A készülő naptáron azt szeretnék bemutatni, hogy az állatok szeretete különböző zenei kultúrát, irányzatot képviselő embereket is összeköthet. A képeket Katona József Színházban, a Vizslafotózás.hu fotósa, Göblyös Péter készítette.

Az idei fotózásra a hazai zenei élet meghatározó szereplői közül vállalkoztak néhányan egy-egy kedves, keverék kutyával.

A fotókon találkozhatunk Radics Gigivel, Danics Dórával, Harcsa Veronikával, Horgas Eszterrel, Sebestyén Mártával, Farkasházi Rékával, az Oszkár díjas „Mindenki” film két főszereplőjével Gáspárfalvi Dorkával és Hais Dorottyával, Lovasi Andrással és Földes Eszterrel, Király Viktorral, Felcser Mátéval, Fluor Tomival és Tasnádi Bencével is.


Részlet a naptárból - fotók: vigyelhaza.hu

A képeken a művészekkel együtt szereplő kutyák korábban az utcán kóboroltak, vagy gazdájuk dobta ki őket. Most már az alapítvány gondozásában várják új gazdáikat, vagy végleges otthonra leltek. A naptáron szereplő valamennyi művész segítő szándékkal, ingyen állt modellt.

A kampány célja, hogy a felvételek kedvet csináljanak az önhibájukon kívül gazdátlan állatok örökbe fogadásához. Ezért arra kérnek minden állatbarátot, hogy ha kutyát szeretne, fogadjon örökbe egyet a gondozásukban lévő árva állatok közül. Ha pedig kedvet és erőt érez hozzá, lehetőségei szerint támogassa munkájukat.

A naptár november végétől kapható. Az alapítvány az eladásból származó bevételt, kizárólag és közvetlenül az árva állatok gyógyítására fordítja.

A vásárlással kapcsolatos információk az alapítvány honlapján és Facebook-oldalán is elérhetők.