Megint megdöbbentek rajtunk a külföldiek - de nem csak a busójáráson akadtak ki

17/10/20 péntek
ujnemzedek.hu
Volt már para a magyar kajától, meg derpegtek a fura nyelv miatt is.

"A magyarországi Mohács az a hely, ahol a férfiak bizarr és fura, maguk készítette maszkokban és vastag kabátokban vonulnak évente az utcára, hogy elijesszék a telet." - írja a sobadsogood.com megrökönyödve, már-már horrorisztikus felhangokkal ebben a cikkében. 

És nem tudunk nem egyetérteni velük - vadidegenként mi is megszeppennénk nyilván, ha a busók egyszercsak felénktrappolnának egy sötét mohácsi éjszakán.

Persze a dolog nem sokban különbözik az amerikaiak Halloweenjétől mondjuk - illetve naná hogy teljesen más a kettő, de a cél mindkét esetben a zsigeri félelem. A rémisztgetés. Ami megdöbbentheti a cikk íróit talán a dolog pőresége, a vadság, a civilizáltság látszatának még a kerülése is - persze valljuk be, ez itt:

...azért nem sokban különbözik ettől:

Képtalálat a következőre: „halloween old photo”

Mind a kettő grotszek, és ijesztő. De mindegy is, végre megint van valami, ami jóhírünket viszi a világban. A Répássy Zoltán fotóiból készült csudakirály válogatás Itt található - mi pedig mutatunk még két dolgot, amin rendszerint ledöbben a világnak az a része, amelyik nem tudja kiejteni, hogy "Gyulafirátót".

A magyar nyelv

Már nem tartják megtanulhatatlannak a külföldi cserediákok a magyar nyelvet, igaz, még mindig sokan nehéznek tartják például a nyelvtant. Egy kutatásban részt vevő diákok 90 százaléka úgy gondolja, felnőtt életükben nagy hasznát veszik majd magyar tudásuknak. A kutatás részletei elérhetőek Itt, de a lényeg:

bitang király és komplex nyelvet beszélsz, kis barátom!

Itt írtunk például azokról a dán tesókról, akik versenyre kelnek a magyarral, de vannak ennél viccesebb dolgok is a neten innen és túl: 

A kaja

Velős paca, hurka, kolbász, MADÁRTEJ: és akkor csodálkozunk ezen itt?

Hozzájuk képest mondjuk a Bizarr Kaják sorozat Magyarországgal foglalkozó epizódja sokkal tökösebb merítést csinált - szó szerint: Andrew Zimmermann, aki a műsorral végigkóstolta már a világot, hazai kedvence a kakasherepörkölt lett. A Bizarr Kaják címe nem hazudik - tényleg a világ legelképesztőbb ételeire mennek rá. A magyar étlapon azonban ők is meglepődtek.

És akkor ezek a szegények még nem is látták, mi megy a Balatonon.

És akkor ott vannak a magyar szokások

Amit ez a srác speciel imád. Mik vannak.