Mátra webkamera rulez: azt hiszed, hogy uncsi, pedig annyi mindenre jó!

18/02/01 csütörtök
ujnemzedek.hu
A Mátra webkameráit nem csupán bámulni lehet - és így van ez az ország többi webkamerájával is.

Az a jó, hogy nekünk igazából már nem is kell törnünk magunkat, itt már összegyűjtötték Magyarország legkirályabb (értsd: szinte összes) webkameráit a Mátrától egészen Révfülöpig. Nézhetsz havas vagy nem havas tájakat, havas vagy nem havas sípályákat, sőt, ha úgy van, nyomhatsz egy durva sasszpottingot is.

És hogy ezen túl miért jó? 

Mert a pl. a Mátra wabkamerái segítségével egy csomó hasznos infót összeszedhetsz

A webkamera különben internetkapcsolattal rendelkező videokamerát jelent - gyakorlatilag egy neten közvetített tévéadásról beszélünk. A jó bennük, hogy kb. bárhol el lehet helyezni őket - pl. egy város főterén, de a saját dolgozószobánkban is. Tudni kell, hogy képminősége jóval gyengébb, mint a kézi videokameráké (manapság leggyakoribbak az 1,3 megapixeles webkamerák). 

Oké, gyengébb, de egy csomó mindenre így is jó. Pl. síelnél, de nem bízol a meteorológiai jelentésekben? Tessék megnézni a webkamerát! Sőt, azt is megnézheted, hogy a pályák vajon tömve vannak-e, érdemes-e egyáltalán nekivágni. Vagy egy csomót hallani mindenféle balesetkről - érdekel, hogy okoznak-e torlódást? Tessék szépen megnézni élő egyenes adásban, hogy mi a stájz! De ha balfék autósokat néznél, akik azt gondolták, a sípálya a korvettnek van, még az is megoldható.

A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen

Ebben a percben például a Mátra webkameráit csekkolva azt láthatjuk, hogy hó, az van, sőt, nem is kicsi. 

Itt megtalálhatod a többi webkamerát is - de ha ide kattintasz, máris Mátrahegyen csekkolhatod a jóidőt, ha ide, akkor pedig azonnal hopponálsz is Mátrafüredre. Ez pedig máris Badacsonytomaj:

mátra webkamera
Mátra webkamera helyett tessék egy kis Balaton - télen.

Szóval tessék csak csekkolni a cuccokat - higgyétek el, érdeme, pláne, ha az embernek éppen jobb dolga nincs. Mert pl. itt vannak a webkamerák a világ körül!