Magyar #metoo film készül

18/04/16 hétfő
ujnemzedek.hu
A Magyar Nemzeti Filmalap két elsőfilmes rendezőt támogat produkciója elkészítésében a Filmalap Inkubátor Programja során. Nagy Zoltán Impromptu című játékfilmje és Bakony Alexa Egy fiú című dokumentumfilmje minden segítséget megkap majd, hogy profi alkotás születhessen a rendezők ötleteiből.

Nagy Zoltán filmje aktuális és fontos témát dolgoz majd fel.

A mozifilmjének története valós eseményeket dolgoz fel, egy vidéki város ifjúsági vonószenekarának kulisszái mögé enged bepillantást. A történet főszereplője egy 18 éves fiú, aki rájön, hogy mentoruknak, a zenekar vezetőjének viszonya van a zenekar egyik tagjával, egy 13 éves lánnyal. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi. Közös alkotásuk tavaly novemberben elnyerte a My First Script workshop díját a zágrábi filmfesztiválon. 

"Tudunk-e beszélni a serdülő gyerek szexualitásáról? Hol húzható meg a határ a még nem egészen felnőtt és az érett között? Mit tehet a szülő gyermeke védelmében és érdekében? Ilyen jellegű kérdéseket kíván feszegetni a történet, melynek alapját egy megtörtént, általam szemtanúként átélt esemény adja" - mondta Nagy Zoltán az Impromptu című film tervéről.

A forgatásról és annak részleteiról egyelőre annyit lehet tudni, hogy Budapesten kezdődnek a munkálatok, de Nyíregyházán és annak környékén is filmeznek majd. A szereplők kilétéről még nem sokat tudhatunk, hiszen a szereplőválogatás még folyamatban van. Ezek alapján a film jövőre kerülhet a magyar mozikba. 

Az Impromptu című film stábját olyan alkotók erősítik, mint a szintén elsőfilmes operatőr Gulyás Nándor,  Nyitrai Anna látványtervező és Kornis Panni vágó. 

Forrás: Librarius