"Ma már eleget Facebookoztál!" - új funkciók az Instán és a Facebookon

18/08/08 szerda
ujnemzedek.hu
Beállíthatod, hogy figyelmeztessenek: mára elég lesz a görgetésből. 

Kismilliószor foglalkoztunk már vele, hogy a közösségi oldalak, főleg az Instagram és a Facebook nagyon be tudják szippantani az embereket, konkrétan függőséget okoz(hat)nak. Úgy látszik, ez az infó végre a Facebook vezetőihez és fejlesztőihez is eljutott, ugyanis azt találták ki, hogy új funkciókat hoznak létre. Méghozzá olyanokat, amelyek segítségével "a felhasználók még tudatosabban rendelkeznek majd az Instagramon és Facebookon töltött idejük felett, illetve hogy az eszközök elősegítik a szülők és a tinédzserek közötti kommunikációt is a helyes online szokások kialakításáról" - írták a közleményükben. 

Azért ez nem semmi, amikor maga a Facebook figyelmeztet a túl sok facebookozásra!

De miről is van szó konkrétan? 

Az új lehetőségek az appok "Beállítások” menüpontjából indhíthatóak el. Az Instán a "Tevékenységed" (Your Activity), míg a Facebookon a "Your Time on Facebook” (Facebookon töltött idő) menüpontra kell klikkelni. Az oldal felső részén ekkor előbukkan egy felület, amiből kiderül, hogy a felhasználó átlagban mennyi időt tölt a Facebookon/Instán. 

Sőt, egy időkeretet is beállíthatsz, és ha ezt elérted, figyelmeztetést kérhetsz a rendszertől. És végül: az "Értesítési beállítások" alatt helyet kapott az "Értesítések némítása" menüpont is. Itt beállíthatsz egy tetszőleges időszakot, amikor a Face és az Insta értesítései teljesen leállnak, így nem pittyeg, világít, rezeg a telód. 

Persze van ennél is jobb, vagy inkább radikálisabb lemondás: ha egy egész hónapra leállsz a Facebookkal és az Instagrammal

Forrás: Facebook, kiemelt kép: Thought Catalog/Unsplash