Komoly lépést fontolgat a személyiséglopás ellen a Facebook

17/06/23 péntek
ujnemzedek.hu
Már nem csak profilképet, személyiséget is lopnak. Pont ideje volt tenni valamit.

Indiában Zuckerbergék már tesztelik például a "Photo "guard" funkciót, ami - hoppácska - egy kék keretet pakoll a profilkép köré.

hogy ez miért jó?

a.) hiába kattint a kedves tolvaj úr jobb gombbal, juszt sem tudja majd lementeni a fotót

b.) nem, screenshotot sem csinálhat róla

c.) senki nem jelölheti be magát a fotón, aki nem ismerőse az illetőnek.

Hurrá.

Eleve ijesztő, hogy ilyen lépésekre kell elszánnia magát a Facebooknak, de a dolog érthető: egyre többen jelzik, hogy egyes esetekben nem csupán a profilképük kerül idegen kézbe, hanem durván visszaélnek magával a profillal is. Épp ezért egy olyan funció is tesztelés alatt van, amelyben a Fácse felismerné, ha két ember ugyanazt a profilképet használja. 

Kemény.

A probléma annyira valós, hogy az Új Nemzedék is lépett a megoldás felé egy nagyot - hiszen percenként hatszor támadnak meg egy-egy személyi számítógépet a világon, milliárdos nagyságrendben lopnak el hekkerek személyes adatokat és okoznak ezzel hatalmas károkat. Európában, 2016 harmadik negyedévben átlagosan az internet felhasználók harmada futott bele valamilyen kártékony programba, internetes fenyegetéssel pedig 15 százalékuk találkozott. Ennek megfelelően naná, hogy az Új Nemzedék Központ is beleáll a probléma megoldásába - Digitális Immunerősítő Programunkról Itt Olvashatsz bővebben!