Költözni fogsz? Van pár tippünk, ami jól jöhet

18/08/14 kedd
ujnemzedek.hu
Ágyat cipelni, szerkényt mozgatni még a haverokkal sem túl nagy buli. De pár egyszerű, mégis nagyszerű trükkel megkönnyítheted - méghozzá jelentősen. 

Amikor végre elköltözöl otthonról, esetleg másik lakásba települsz át az előző albérletből, akkor jön mindenki rémálma: a bútorcipelés, dobozolás, furikázás és növényköltöztetés. Az interneten szerencsére tucatszámra akadnak olyan lifehackek, amikkel megkönnyítheted a dolgod. Nézzünk párat!

Neo, használd a rendszert!

Sokkal könnyebb dolgod lesz a kicsomagolásnál, ha a becsomagolás szervezetten történik. Minden doboz kapjon egy számot, egy Excel-táblázatba pedig felírhatod, hogy melyik dobozba mi került. A kipakolásnál aztán ha elhúzódik a dolog, tudni fogod, hogy melyik dobozba kell nyúlni a fogkeféért. Ez pedig nagy dolog ám - aki már költözött, az tudja, miről beszélünk.

Ágy, asztal, tv

via GIPHY

Az ágyat vigyétek először. Ha az ország egyik végéből költözöl a másikba, és nem tudsz egy körrel mindent elvinni, akkor a legfontosabbakat telepítsd először. Vidd az ágyat is, mert ha este tizenegykor már tele lesz a hócipőd a dobozokkal, akkor egy laza mozdulattal beájulhatsz a takaró alá, hogy reggel újult erővel folytathasd a rendezgetést.

Stratégia

Ha meg tudod oldani az egykörös költözést, akkor érdemes úgy pakolni a teherautóba, hogy amikor ki kell venni a dobozokat, ne is kelljen gondolkodni, hogy hová kell tenni őket. Például ha egy háromszobás lakásba költözöl, akkor a legutolsó szobához tartozó dobozokat tedd be utoljára. Így érkezéskor azokat tudod levenni először. Ha profi költöztetők segítségét kéred, akkor minden doboz minden oldalára írd rá, hogy melyik szobába kell tenni, és akkor megspórolhatod az egész napos „ezt hova vigyem, főnök?” típusú kérdéseket.

Többet ésszel

via GIPHY

Amikor nehéz dolgokat kell cipelni, mint a hűtő, a mosógép, vagy valamelyik szekrény, akkor hívd a kondizós haverokat. Ha ilyen pajtásokat mellőznöd kell, akkor jöhet jól a görgős bútormozgató. Bár a lépcsőn nem viszi fel helyetted a cuccot, sík terepen A pontból B pontba cipekedés nélkül tudod eljuttatni a nehezebb dolgokat is.

Kiemelt kép: Erda Estremera, Unsplash