Kölcsönözz könyvet a közeledben, ráadásul online!

16/12/09 péntek
ujnemzedek.hu
A könyvkölcsönzés is új szintre lépett. A Libmee weboldal egy olyan online felület, amely lokálisan osztja fel a regisztrált könyvtulajdonosokat, hogy aztán aki kölcsönözni szeretne, ki tudja választani az otthonához legközelebb eső tulajt. Hogy működik a díjnyertes portál és hol lehet regisztrálni? Mutatjuk!

Gondoltál már arra, hogy kölcsönadd valakinek a könyveidet?

Biztos van olyan könyved, amit nem lapoztál át már évek óta, esetleg sohasem, vagy pont te vagy az, akinek a legújabb könyvek ott sorakoznak a polcán és szívesen odaadnád másnak is elolvasni őket. Ha valamelyik példa illett rád, akkor ideális jelölt vagy, hogy felkínáld kölcsönzésre a könyveid. 

Pénzt is kereshetsz vele!

A megoszott könyvekért kölcsönzési díjat kérhetsz, amelynek árát te határozod meg. Ha a könyved értékes számodra, akkor kérhetsz érte letéti díjat is - ennek az értékét is te határozod meg. (Gondolj csak bele, te is fizettél érte, amikor megvásároltad.) Ha most kölcsönadod pár embernek, akkor az ára is megtérülhet. 

A közeledben élők járnak a legjobban 

Ha kölcsönözni szeretnél egy könyvet, a rendszer megmutatja számodra, hogy hozzád képest milyen messze találod, aztán eldöntheted, hogy elmész-e érte pár utcával arrébb vagy inkább maradsz a hagyományos könyvtárazásnál, esetleg megveszed egy könyvesboltban.

"Hisszük, hogy van létjogosultsága az ilyesfajta közösségi könyvmegosztásnak és könyvkölcsönzésnek a mai digitális világban, még akkor is, ha az interneten, vagy e-book formájában sok könyv megtalálható. Azt gondoljuk, hogy kézben tartani egy könyvet és olvasni, lapozni nagyobb élmény nyújt még mindig, mint egy digitális képmegjelenítő előtt fürkészni a betűket." - írják saját weboldalukon.

Hogy hogyan is tudsz regisztrálni és használni az oldalt, azt itt, a leírásban megtalálod.

Az oldal egyébként a napokban kihírdetett az Év Honlapja versenyen a Közösségi kategóriában elnyerte a Minőségi Díjat.