Kezdő meseírók, szevasztok: újra lehet Aranyvackor-díjat nyerni!

17/02/08 szerda
ujnemzedek.hu
Új lehetőségekkel, megújult formában indul ismét az Aranyvackor gyerekkönyves pályázat.

A 2007-ben a Pagony Kiadó által alapított, kétévente megrendezett Aranyvackor pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása vagy a gyerekirodalomban való bemutatása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. A beérkezett pályaművek legjobbjait minden gyerekkönyvkiadó szemlézi, így a pályázat összeköti az alkotókat a kiadókkal.

A Pozsonyi Pagony Kiadó szervezésében új lehetőségekkel, megújult formában indul ismét az Aranyvackor gyerekkönyves pályázat.

Ahogy azt közleményükben írják: a korábbi évek tapasztalata azt mutatta, hogy a kész könyvtervek együttes elbírálása mellett nem minden szöveg és nem minden kép kapott önmagában méltó hangsúlyt. "Bár célunk továbbra is az, hogy megjelenésre érdemes műveket és alkotópárosokat találjunk, írók és illusztrátorok, szövegek és illusztrációk ebben az évben külön-külön, önállóan mérettetnek meg.

A pályázat időben is két részre oszlik: először lezajlik a szövegek fogadása és zsűrizése, majd a pályázó illusztrátorok a továbbjutott mesék közül választanak, és ahhoz készítenek képeket. Mind az írók, mind az illusztrátorok három műfaji kategória közül választhatnak."

TÉMA: A BARÁTSÁG

Amit várnak:
1. Képeskönyv 2-5 éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 2500 leütés, 20 képre osztva.
Illusztrátorok: 3 szabadon választott oldalpár, a szöveg helye és tipográfiája szabadon változtatható.

2. Rövid mese, vagy meseregény egy fejezete 3-8 éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 6000 leütés.
Illusztrátorok: 3 illusztráció.

3. Ifjúsági regény egy fejezete 9-12 vagy 12+ éveseknek
Írók: a szöveg hossza max. 10.000 leütés.
Illusztrátorok: 3 illusztráció, az egyik borító is lehet.

Az írásműveket (elsősorban prózai szövegeket várnak) és az illusztrációkat regisztrálás és a nevezési díj befizetése után wordben, illetve nagy felbontású PDF formátumban kérik felölteni az aranyvackor.pagony.hu oldalra. A szövegek beküldésével a szerzők hozzájárulnak ahhoz, hogy pozitív elbírálás esetén a művüket a második fordulóban a pályázó illusztrátorok és a különdíjakat osztó könyvkiadók rendelkezésére bocsássuk. Íróktól és illusztrátoroktól egyaránt még nem publikált pályaműveket fogadunk csak el.

Minden további részlet elérhető ITT!