Képek, amiktől tuti kedvet kapsz az önkéntességhez

17/05/29 hétfő
ujnemzedek.hu
Ha elgondolkodtál már az önkéntességen, de még nem tudod, melyik ága a legszimpatikusabb számodra, akkor ez az összeállítás neked szól. A következő ismertetőben elmondjuk, miért érdemes az adott területet választanod, és miként jelentkezhetsz rá.

Ha szereted az állatokat, és szabadidődben szívesen segítenél rajtuk, a neked való önkéntes hely egy állatmenhely. A legtöbb befogadóhely szívesen lát önkénteseket, érdemes a lakóhelyedhez legközelebbinél érdeklődni. Már egy szimpla sétáltatással is boldoggá tehetsz egy ebet! 

A kórházi önkéntes munka elősegíti a betegek gyógyulását és elégedettségük növekedését. Támogatja az egészségügyi dolgozók munkáját, növeli a kórházi ellátás színvonalát. Nincs is szebb dolog, mosolyt csalni az emberek arcára, főleg ha ezzel még a gyógyulásukat is segíthetjük! 

Gyerekek között önkénteskedni varázslatos dolog: az ember megtanul újból felszabadultan nevetni, örülni az apró dolgoknak és önfeledt lenni. Legyen az nyári tábor vagy családi rendezvény, gyerekeken segíteni csodás élmény, ráadásul minden szempontból kölcsönös feltöltődés. 

Együtt dolgozni csapatban, jó célokért.

Az otthontalan és rászoruló emberek segítése nemes és egyben nehéz feladat is. Az ilyen kezdeményezések célja az önzetlen segítségnyújtás, rászoruló civilek és intézmények részére. Az önkéntesség során a legfontosabb szempont az elesettekre való odafigyelés, amihez a felelősségtudat mellett nagy adag lelkierőre is szükséged lesz, mivel sokakat megráz ha elesett vagy rossz körülmények között élő embert lát. Ha belevágsz, te is hétköznapi hős leszel annak a szemében, akin segítettél.  

Igen, ezt a rengeteg szemetet ezek a szorgos kezek szedték össze!

Ha imádsz a természetben sétálgatni, és még segíteni sem vagy rest, vágj bele, és legyél te is erdőmentő vagy épp a folyóink megtisztítója. Hazánkban egyre nagyobb figyelmet fordítanak ezek megtisztítására is, így minden segítő kézre szükség van.