Kéne Péterfy Bori vagy Lovasi András plüssmackója? Akkor hamarosan licitálhatsz rá!

17/10/24 kedd
ujnemzedek.hu
És ezzel ráadásul egy nagyon jó ügyet is támogatsz.

Legszívesebben leírnánk, hogy igazi sztárok medvéi kerülnek kalapács alá, dehát ez olyan hülyén hangzik - a lényeg, hogy vannak a híres emberek - többek között Mácsai Pál, Lovasi András, Nyilasi Tibor,  Péterfy Bori - akik odaadták gyerekkoruk kedvenc játékát, illetve legfőképp kismackóját a Fogadj Örökbe egy Macit alapítványnak, akik november 30-án egy jótékonysági maci aukcióban elárverezik őket a Premier Kultcafe-ban nekünk, rajongóknak.

És hogy ez kiknek jó?

Hát azoknak biztosan, akik fogyatékkal élnek, ám ennek ellenére is szeretnének lehelyezkedni a munkaerőpiacon. Töröcsik Mari és Kárász Róbert ugyanis pont ezért hozták létre az alapítványt - céljuk. hogy felhívják a figyelmet a megváltozott munkaképességűek helyzetére, és munkahelyteremtéssel támogassák a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját. Munkahelyteremtési programjuk első lépéseként 2016- ban megnyitott a Premier Kultcafé, egy speciális kávéház és kulturális központ, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalók dolgoznak.

Az Alapítvány Facebook oldalán még több infó elérhető az aukcióról - akit pedig még ez sem érint meg annyira, annak megsúgjuk: a licitre bocsátott cuccok között lesznek olyan itemek is, amelyeket például az "adai előzék havaz" illetve az "adag alul dobj ENSZ" című filmek főszereplői ajánlottak fel.

Igen, ők világsztárok, és igen, ezek anagrammák, a konkrét nevek pedig ütni fognak.