Itt vannak az Új Nemzedék Díj részletei!

16/09/22 csütörtök
ujnemzedek.hu
Itt van minden infó arról, hogyan jelölheted a kedvencedet!

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. (továbbiakban ÚNK) az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 Komplex ifjúsági fejlesztések - Új nemzedék újratöltve projekt keretében felhívást tesz közzé „Új Nemzedék Díj - innováció, együttműködés, önkéntesség” címmel. 

A díj alapításának szándéka a társadalmi hasznosulás szempontjából látható, már befektetett erőfeszítések díjazása, támogatása.

Az Új Nemzedék Díj általános célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, léteznek olyan együttműködésen és önkéntes tevékenységeken alapuló innovatív kezdeményezések, amelyek az ifjúsági korosztályt szólítják meg, és a célcsoport bevonásával valósulnak meg. 

A pályázat során egy nyertes szervezet vagy informális csoport projektje kerül elismerésre, három kiemelt terület innováció, együttműködés, önkéntesség együttes értékelésére alapozva.

Ha ismer olyan projektet, amelyet díjazna, akkor jelölje az Új Nemzedék Díjra!

 

1)    Hogyan és milyen projektet lehet jelölni?

-    Ki jelölhet: kizárólag magánszemély jelölhet
-    A jelölés menete: a díjra egy magánszemély csak egy szervezetet vagy informális csoport projektjét jelölheti. A jelölés online felületen keresztül történik, 2016. szeptember 30-ig. 

     Az alábbi szervezet típusok által megvalósított projekt jelölhető díjra:
•    az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény szerinti civil szervezet, 
•    önálló jogi személyiséggel nem rendelkező ifjúsági közösség, amennyiben rendelkeznek befogadó (kötelezettségvállaló) szervezettel, 
•    egyházak, egyházi szervezet (bevett egyház, vallási tevékenységet végző 
szervezet, elsődlegesen vallási tevékenységet végző belső egyházi jogi személy, egyházi szervezet)
•    nonprofit gazdasági társaság
•    önkormányzat

 

2)    Hogyan lesz a „jelölt” projektből „díjazott”?

1.    Az ÚNK a jelölt szervezetet/informális csoportot tájékoztatja a jelölésről és felkéri, hogy készítsen és küldjön szöveges leírást és rövidfilmet a projektről. 
2.    A projektet megvalósító szervezet/informális csoport bemutatja a projektet szöveges leírás és rövidfilm formájában.
3.    Szakmai bírálók, szakértők két fordulóban kiválasztanak maximum 10 projektet, melyet közönségszavazásra bocsátanak.
4.    A közönségszavazáson legtöbb szavazatot elért projekt megkapja a díjat.

 

3)    Mit jelent az, ha egy projekt Új Nemzedék Díjat kap?

-    2016-ban 1 projekt nyerheti el az Új Nemzedék Díjat
-    A nyertes projektet megvalósító szervezet, 1.000.000 Ft, azaz egymillió forint értékű kommunikációs támogatást kap, amely a projekt bemutatását, közönséggel való megismertetését szolgálja. A kommunikációs támogatás dokumentumfilm, PR és egyéb marketingtevékenységre fordítható, amelyet az Új Nemzedék Központ biztosít.

 

A jelölés határideje: 2016. szeptember 30.

A jelölő oldal linkje: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScuFlIBIQ0ktPUlV8_aedCBItiRxxkTWRN0PBRMmgJcNWo03w/viewform?c=0&w=1

 

Eredményhirdetés: 2016. december 15-ig. 

További információk:
Majzik Balázs 
Telefon: +36 30 39 66 748.
E-mail: majzik.balazs@unp.hu
A megyei közösségi terekben: http://ujnemzedek.hu/kozossegiterek/