Így szabadulhatsz el egy kínos beszélgetésről

19/06/18 kedd
ujnemzedek.hu
Előfordult már veled, hogy olyan szituációban találtad magad, hogy semmi kedved nem volt beszélgetni? Mutatunk néhány trükköt, amivel hamarabb el tudsz majd szabadulni, és ez még különösebb energiabefektetésedbe sem fog kerülni.

1. Fogd rövidre a válaszod

Ha beleragadsz egy beszélgetésbe, amitől nagyon hamar szeretnél megszabadulni, ezt a legegyszerűbben úgy adhatod a beszélgetőpartnered tudtára, hogy válaszaidat a lehető legrövidebbre fogod. Persze úgy,hogy közben törekedj arra, hogy „ne légy bunkó”. William Hanson etikett tréner azt tanácsolja, hogy miután végighallgattuk a másik mondanivalóját, reakciónkban finoman célozzunk rá, hogy be szeretnénk fejezni a beszélgetést. Például azáltal, hogy további jó utat kívánunk. Mindezt egy kedves mosollyal fűszerezve, amellyel csekély támadófelületet hagyunk magunkon. Továbbá, ha le akarunk zárni egy beszélgetést,

a „jó volt látni” és a „na most már hagylak menni” szintén jó megoldás lehet.


Fotó: Pxhere

2. Légy direkt

Ha sehogy sem veszi észre a partnered, hogy már nem akarsz vele tovább beszélgetni, mondd meg egyenesen a szemébe. Természetesen mindezt kellő tapintattal, hiszen bármennyire is nehezedre esik, ő is csak a fölösleges idejét szeretné elütni valamilyen formában. Tehát a kulcs az őszinteség, kellő tapintattal fűszerezve.

Forrás: lifehacker.co.uk