Így előzd meg, hogy idegenek olvassák az e-mailjeidet

18/07/06 péntek
ujnemzedek.hu
Te is abba a csoportba tartozol, akik nem futják át a felsorolt felhasználási feltételeket, amikor egy alkalmazást telepítenek? Akkor te sem tudhatod, hogy kiknek is adtál hozzáférést a belső levelezésedhez.

A The Wall Street Journal szerint bárki el tudja olvasni a levelezésedben szereplő üzenteket, ha egy alkalmazásnak hozzáférést biztosítunk a Gmail-fiókunkhoz. A Google válasza erre az volt, hogy csak olyan fejlesztőkkel dolgoznak együtt, akik nem vadásznak az emberek adataira és tiszteletben tartják őket. Ez persze alap, de a probléma mégis csak az, hogy egy magánlevelezést senki másnak nem lenne szabad elolvasnia. 


Forrás: Stocksnap

Semmi pánik! 

Ha nem vagy jártas ezekben a dolgokban és belefutottál pár olyan alkalmazásba, ami esetleg hozzáférhet az üzeneteidhez, akkor sem kell megijedned.  Ide kattintva láthatsz egy listát azokról az alkalmazásokról, akiknek engedélyt adtál Google fiókod kezelésére. A nem kívánt alkalmazásra kattintva, majd a "Remove access" gombot megnyomva már vissza is vonhatjuk a megadott engedélyünket. Ha úgy érzed, nem vagy a technika mestere, kérj meg egy ismerőst, hogy segítsen lecsekkolni neked a készüléked!