Így dobj össze egy menő önéletrajzot

17/07/20 csütörtök
ujnemzedek.hu
Mielőtt pályáznánk egy állásra, igyekszünk frissíteni és rendbe vágni az önéletrajzunk. Sablonokat töltünk ki, tanácsokat böngészünk a neten, hogy mit érdemes beleírni és mit kell kihagyni, és bizony van, aki átesik a ló túloldalára és két-három oldalas CV-t ad be a jelentkezésnél. Sokan keresik a választ arra a kérdésre, hogy milyen a tökéletes önéletrajz. A választ most Jeff Weiner, a LinkedIn vezéregyénisége adja meg.

Forrás: Stocksnap

Jeff, az ASU GSV csúcstalálkozóján beszélt arról, milyen is a tökéletes CV - elmondása szerint cégükhöz csak olyan személyek kerülhetnek be, akikben van elegendő kitartás, szeretnének feljebb menetelni a ranglétrán, és ezért mindent képesek megtenni, szenvedélyesek, odaadóak, valamint van bennük hűség a vállalatuk iránt. Ezeket a tulajdonságokat nem az iskolák vagy a képzések határozzák meg - ezek vagy megvannak egy emberben, vagy nincsenek.

Szerinte egyre több cég döbben rá arra, hogy nem a papírokat és a végzettségeket kell nézni, hanem azt, hogy milyen a jelentkező személyisége. Az újragondolt önéletrajzokat a következőkkel tudná jellemezni: a képességek számítanak, nem a papírok.

Forrás: Stocksnap

Az előadás során kiemelte, hogy a jelentkezők korábban büszkék voltak arra, ha az önéletrajzukban iskoláikat sorolhatták. Most azonban végeztek egy kutatást, amiből kiderült, hogy a Völgy technikusai közül csupán 5%-a került be úgy a munkahelyére, hogy nem a szokásos háttérrel rendelkezik. Kitért arra is, hogy az elmúlt években sok cég felismerte, hogy a nagyszerű tehetségek túlnyomórészt rejtve maradnak, mivel ők legtöbbször elutasítják a hagyományos felsőoktatást.

Na de, hogy jön ehhez a LinkedIn?

Jeff Weiner bejelentette legújabb dobásukat is, a REACH-et, ami egy újszerű munkaerőtoborzást jelent. 

"Megpróbáljuk elhárítani azokat hagyományokat, hogy egy adott területre érkező dolgozónak (pl.: mérnök) bizonyos végzettséggel, diplomával kell rendelkeznie. Ez nem azt jelenti, hogy bárkit felveszünk, de ha valaki például borszasztó tehetséges, ellenben nincs papírja róla, de bebizonyítja, szabad utat adunk neki a fejlődésre." - ismertette, majd egy példát is elmesélt. 

Gyakornokuk, még 6 hónappal ezelőtt hajléktalanként élt és egy szállón tengődött, most tapasztalataira építve egy applikációt fejleszt azzal a céllal, hogy megkönnyítse a hontalanok elszállásolását. Zseniális!

Hogy mi a tanulsága ennek a sztorinak? Az, hogy sose becsüld alább magad, ha tehetségesnek véled magad valamiben, csak azért mert nincs papír a kezedben.

Forrás: petofilivebusinessinside