Hogyan tegyük jobbá az internetet?

18/01/04 csütörtök
ujnemzedek.hu
Mesélj el egy történetet egy kisfilmben vagy egy háromoldalas írásban, és nyerj akár 50 ezer forintot!

A Safer Internet Program magyarországi konzorciuma a 2018-as Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot hirdet hazai általános iskolások és középiskolások számára Digitális jövőnk gyerekszemmel: A jobb internet veled kezdődik címmel. Az alsósok, felsősök, valamint a 9-12. osztályosok két kategóriában pályázhatnak. 

Az egyik egy 1-5 perces kisfilm, amit egyénileg vagy csapatban is elkészíthettek. Ebben feldolgozhattok valós vagy kitalált történetet, akár az általatok elképzelt jövőről is szólhat, saját szavaitokkal, saját hangotokkal és fényképeitekkel filmmé alakítva. Olyan kreatív rövidfilmeket vának tőletek, melyekben képi eszközökkel fogalmaztok meg egy konkrét problémát, jelenséget, ami foglalkoztat benneteket, amire választ kerestek.  

A másik kategóriában szépirodalmi írásokkkal nevezhettek, legyen az vers, esszé, mese, novella, vagy bármi más. Szóval nincsenek műfaji megkötések, bármilyen irodalmi alkotást elbírálnak, amiben a gyerekek, fiatalok megfogalmazzák a véleményüket arról, hogyan látják a digitális jelenünket és jövőnket. A lényeg, hogy a terjedelem maximum 3 oldal legyen, 12-es betűmérettel. 

A pályamunkákat három korcsoportban díjazzák: általános iskolások alsó tagozat; általános iskolások felső tagozat; és középiskolások. A díjak:

I.díj: 50 000 forint

II.díj: 40 000 forint

III.díj: 30 000 forint

A pályaműveket a sip@gyermekmento.hu email címre várják, 2018. január 19. éjféligTovábbi részleteket a pályázati feltételekről valamint a jelentkezésről itt olvashattok