Hogyan borotválkozz helyesen

19/05/14 kedd
ujnemzedek.hu
Unod már, hogy folyton megvágod magad borotválkozás közben? Nem tudod, mit kellene kezdeni összenőtt, vagy túlontúl dús szemöldököddel? Zavar a kilógó orr-, és fülszőröd? Ha magadra ismertél, érdemes tovább olvasnod, ugyanis talán neked is tudunk segíteni. A következő bekezdésekben néhány olyan tippet találsz, amelyekkel nagyban könnyíthetsz a fürdőszobai kellemetlenségeken.

Ugyan ezt sokan nem tudják, a borotválkozásnál az előkészület a kulcs. Célszerű fürdés/zuhanyzás után borotválkozni, amikor az arcbőr már átázott, puhább lett. A melegvíz és a gőz ugyanis megpuhítja a szőrszálakat, ennek köszönhetően pedig könnyebben hozzáférhetsz a szőrtüszőkhöz, így a borotválkozás is könnyebb – és fájdalommentesebb – lesz. Mindig használj borotvahabot, vagy borotvaolajat. A hab vagy az olaj felvitelére pedig borotvakefét, amivel rendesen felhabosíthatod, mivel ez szintén segít a szőrszálak kiemeléséhez a bőr felszínéről. Ezek után egy percig ne csinálj semmit csak hagyd, hogy kifejtse hatását.

A kisebb irritáció érdekében orotválkozz a szőrszálak irányával megfelelő irányba és ne használj eldobható pengét, mivel ezek könnyen eltompulhatnak, és könnyebben megvághatod vele a bőrödet. Hasonlóképpen óvakodj a borotvakés használatától – tudod, amit a Barber Shopokban használnak a profik – mert sokkal, de sokkal veszélyesebb és nehezebb a használatuk, mint gondolnád. Az ilyen típusú borotvák ugyanis különösen élesek, és már csak amiatt is könnyen megvághatja magát az ember, hogy nem a megfelelő szögben tartja a borotvát. Borotválkozás után mosd meg az arcod meleg vízzel, majd finoman tapogasd szárazra a bőröd egy tiszta törölközővel. Borotválkozás után pedig minden esetben kend be a bőrödet arcszesszel, ugyanis azarcszesz nyugtatja a bőrt.


Forrás: Stocksnap

Térjünk át a szemöldökre. Egy vastag, férfias szemöldök nagyon jól tud kinézni, azonban az összenőt szemöldöknek már senki sem örül. Tusolás után, de még a hidratáció előtt érdemes kihúzni a random kiálló szőrszálakat, mivel akkor még nyitottak a pólusok. Ehhez használj jó minőségű csipeszt, majd tépj ki minden szőrszálat a szemeid és a szemöldököt vonala alatt és felett, de vigyázz, hogy ne tépj ki túl sokat!

Forrás: theguardian.com