Három hasznos app nem csak diákoknak

19/06/17 hétfő
ujnemzedek.hu
Szeretnétek jól átlátni a költségeiteket? Belevágnátok a jogsiszerzésbe a nyáron? Esetleg csak lazulni szeretnétek egy kicsit? Íme néhány hasznos app nem csak tanuláshoz.

Korábban már bemutattunk néhány alkalmazást, amit a szülőknek érdemes lehet letölteniük, most viszont a diákok voltak – elsősorban – azok, akiket szerettünk volna megismertetni néhány hasznos applikációval.

1. Költségkezelés

Szeretnétek átlátni a kiadásaitokat és bevételeiteket? Ezzel a kiadáskezelő alkalmazással egyszerűen nyomon követhetitek a pénzügyeiteket, rendszerezhetitek a bevételeiteket és kiadásaitokat. Az alkalmazást nagyon egyszerű használni, ha beérkezik egy összeg vagy vásároltok valamit, rögzítsétek a tranzakciót a megfelelő kategóriában.

A rendszeres napi költségekhez sablonokat is készíthettek, illetve a számlák menüpontban a fix rendszerességű kiadásaitokat is – például lakbér vagy rezsi – nyilvántarthatjátok. Az appon belül az adataitokból készült statisztikákat és kimutatásokat is áttekinthetitek.


Fotó: Pixabay

2. KRESZ a nyárra?

Ha vezetni tanultok a KreszTeszt a segítségetekre lehet a felkészülésben. Az alkalmazás kérdéseinek adatbázisa megegyezik a www.kresztanulasotthon.hu weboldal aktuális kérdéseivel, beleértve a 2016-ban bevezetett új, mozgóképes kérdéseket is. Összesen több mint 3000 kérdést tartalmaz, az adatbázis folyamatosan változik az aktuális jogszabály és vizsgakövetelmény szerint.

Az alkalmazást kipróbálhatjátok egy ingyenes módban, sajnos a többi funkcióért fizetni kell, de még így is jóval olcsóbb, mint egy könyv vagy gyakorló CD. Érdemes letölteni, ha másért nem, a gyakorlás kedvéért, illetve tesztelhetitek, hogy mennyire vagytok szabályos közlekedők.

3. Lazítás

Az alkotók több egyetemmel együttműködve fejlesztették ki a Lumosity névre elkeresztelt programot, amely több mint 25 kognitív játékot ötvöz, és világszerte már 60 millióan töltötték le. Kikapcsolódhattok és lazíthattok vele, javítja a memóriátokat és a koncentrációs képességeteket is.

Ha kipróbálnátok, akkor Androidra itt, ha pedig iPhone-osok vagytok, akkor itt tölthetitek le az alkalmazást.

Forrás: eduline