Ha csak egy appot viszel magaddal a fesztiválra, akkor ez legyen az

17/06/19 hétfő
ujnemzedek.hu
Jó, hülyülünk csak: van pár cucc, ami jó, ha ott van a telódon.

A kedvencünk a legfrissebb: a Tent Finder app a Boutique Camping fejlesztése, és annyira nyilvánvaló problémára kínál megoldást, hogy a fejünket fogjuk, mert nem nekünk jutott előbb eszünkbe: hát kinek nincsenek meg azok a hajnali négyes hazabotorkálások a kempingben, amikor mindent találunk - sátorvasat, lábunk köré gabalyodó huzalokat, a hortyogó haverunkat bedőlve a bukszusba,

csak a sátrunkat nem???

Ez a program gps-koordináták alapján beazonosítja a sátorhelyet, és - hát, mint egy egyszerű gps - konrétan hazavezet.

Zseniális.

Oké, Androidra egyelőre még nincs verziója. Viszont:

 a Festival Friend Findernek van. 

Egyszerűen el tudjuk magyarázni, mire jó - kb. arra, hogy integetés helyett ez vezessen oda a haverjaidhoz. Aztán ott a Stow nevű program, ami a buliba indulás előtt lehet nagy segítség a kevésbé rutinosaknak. Segít nekünk a bepakolásban ugyanis - nem arról van szó, hogy rátérdelne a csomag tetejére, hogy be tudjuk zárni, hanem azt számolja ki, mennyi cuccot érdemes magunkkal vinni. Sőt, felajánl már előre elkészített verziókat is -  néhány változó beállításával (pl: az utazás hossza, akarunk-e ruhát mosni) megmutatja nekünk, hogy milyen ruhából mennyire van szükségünk.

És csak úgy megjegyeznénk: van virtuális öngyújtó-app is. Ez már inkább a kedves hülyeség kategóriába tartozik, de egyszer azért vicces lehet, ha megható számra kell csápolni a Nagyszínpad előtt.

Mi kellhet még? Legyen zseblámpa-funkció a telón mindenképp, jó, ha külön le tudod csekkolni a töltöttségi szintet - a Battery HD+ és társai megmutatják, mennyire van feltöltve a készülék, és mennyi ideig tudjuk a különböző programjainkat működtetni. És ha társra vágysz, akkor kell a Happn is - ez úgy társkeres, hogy azokkal meccselhetsz, akik szembejönnek veled, és szintén telepítve van náluk a progi.

És akkor máris eljutottunk a sátorkereső app fontosságához. Ennen farkába harapott a kelgyó.