Fogyatékos fiatalokon segítenek ballagásukon az Eötvös végzős diákjai

17/04/28 péntek
ujnemzedek.hu
Az Eötvös József Gimnázium végzős diákjai arra kérik rokonaikat és barátaikat, hogy idén ne nekik kedveskedjenek ajándékokkal, fordítsák hasznosabb dolgokra a virágokra szánt pénzt. Önzetlenségből jelesre vizsgáztak a fiatalok!

Évente közel 70 ezer diák végez az ország középiskoláiban, ballagásukkal emléket állítanak az ott eltöltött négy, hat vagy akár nyolc évüknek. Szeretteik, meghívottaik általában valamilyen gesztusértékű ajándékkal lepik meg őket a jeles alkalomból.

Van fogalmad róla, mekkora az értéke ezeknek az ajándékoknak? Hogy mennyit költünk ezen a napon virágra, képeslapokra vagy éppen plüssállatokra? Mi lenne, ha ezeknek egy részét a ballagók és a családjaik, barátaik egy fontos célra ajánlanák fel? Ezért most te is tehetsz: csatlakozz a mozgalomhoz diáktársaiddal együtt, teremtsetek közösen egy új hagyományt! Ballagásoddal tegyél te is fontos lépéseket a felelős felnőttkor felé! Ha úgy véled szívesen vennél részt a kezdeményezésben, iskoláddal az alábbi linken jelentkezhetsz.

Az Eötvös tanulói is csatlakoztak, ők már biztosan KezenFogva ballagnak.

A gimnázium egyik végzős diákja az alábbi bejegyzést osztotta meg közösségi oldalán:

"Kedves Ismerőseim!

Május 6-án elballagok, búcsút veszek az iskolámtól. Osztálytársaimmal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk fogyatékos fiatalokon segíteni a ballagásunk alkalmából. Azt kérjük minden rokonunktól, ismerősünktől, hogy a ballagási virágra szánt összeget vagy egy részét inkább jótékony célra fordítsák, segítsék a KézenFogva Alapítvány munkásságát. Én is ezt szeretném kérni Tőletek. Az akciónkat úgy hívjuk: KézenFogva Ballagunk!

A KézenFogva Alapítvány 23 éve dolgozik a fogyatékos emberek és családjaik életének élhetőbbé tételéért. Egyik programjukkal megváltozott munkaképességű, sérült fiataloknak segítenek munkához jutni és így önálló életet kezdeni. Mi is ebben szeretnénk segíteni, a rokonainkat, barátainkat is megszólítva, Veletek közösen. Nagyon örülnénk, ha minél több adomány gyűlne össze a kezdeményezésünkre! Természetesen őszintén örülök annak is, ha jelen vagytok és bármilyen gesztussal hozzájárultok, hogy ez egy szép nap legyen. A virágcsokrok terhe helyett pedig büszkén viselem majd a kezdeményezés kitűzőjét, ami azt szimbolizálja, hogy egy különleges módon segítettem és méltó lépést tettem a felnőtté válás felé.

Előre is köszönöm, hogy támogattok ebben a célomban!
Az adományokat itt tudjátok felajánlani, akár már most is. Nem kell vele a ballagásig várni. Ugyanitt megismerhetitek a velem együtt ballagó diáktársaimat is. A honlapon egy kis üzenetet is hagyhattok nekünk. Segítsetek velünk együtt!"