Fogadd örökbe a kidobott pécsi mosómedvét!

17/02/17 péntek
ujnemzedek.hu
Czikó József, a pécsi közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepének munkatársa szerint megunhatták az állatot, ezért tették utcára.

„Igazi meglepetésként ért, amikor az állatkertből kaptuk az értesítést egy valahonnan, tehát nem onnan elszabadult példányról. A Sport utca környékén, egy ipartelepen fedezték fel őkelmét a dolgozók. Egy magas fa tetején várta a sorsát, nem a földön. Elővigyázatosságból kifeszítettünk egy ponyvát, ami felfogta a pottyanás erejét. Utána már nem volt nehéz behelyezni az érdekes fogást a kocsinkba. Ilyen egy szakmai pályafutás során nyilván csak kevés akad, de ezen is túl vagyunk.” - mondta a gyepmester.


Fotó: Dittrich Éva

A szakértő szerint megunhatták és ezért engedték szabadon a mosómedvét, akinek az eltelt idő alatt nem sikerült megtalálni az eredeti gazdáját. A medve jelenleg a Misina Menhelyen tengeti napjait, és várja, hogy valaki hazavigye. 

A pécsi állatvédők tudomása szerint a városban hivatalosan senki sem kért engedélyt mosómedve tartására, ezért is meglepő a közterületen befogott mosómedve. MIelőtt rohannál érte, hiszen mennyire cuki, azért felhívnánk a figyelmet: az állat az ivarérettség elérésével, 2-3 évesen agresszívvé válhat az emberrel szemben. A gazdák pont ezért próbálják  meg gyakran máshol elhelyezni az állatot - vagy egyszerűen szabadon engedik őket. Utóbbi történhetett a most befogott példánnyal is.