Feltörtek, aztán őket is feltörték: sztárnak lenni a neten nem egy életbiztosítás

17/09/15 péntek
ujnemzedek.hu
Tóth Gabi is járt már rosszul, Caramel is - róluk egy másik cikkben írunk. A napokban viszont az Insta-celeb FollowAnna fiókja ment a zaklatók levesébe - most épp ez a nem mindegy.

A trollkodás csak egy dolog, a konkrét zaklatással talán össze sem lehet mérni. Az internet, ha kicsit nem figyelünk, veszélyes hely lehet. A minap írtuk meg, hogy járt az Instagramon FollowAnna is - nemhogy zaklatták, FELTÖRTÉK a fiókját, most pedig azért kell izgulnia, egyáltalán visszakaphatja-e a fiókját. Meg a követőit. Meg úgy anblokk a fél életét. 

Te például vágod, hogy mi az a kétlépcsős azonosítás? Olvastál már el VALAHA olyasmit, hogy Felhasználási Feltétel, vagy csak nyomsz egy hasast a bitek közé, aztán jól van? Nos, a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 Gyorsjelentése szerint tényleg nem figyelünk oda: minden ötödik magyar kamasz állandóan online van, a fiatalok több mint 80%-a pedig naponta több alkalommal is felnéz a világhálóra.

És minden 10. másodpercben pedig megtámadnak egy otthoni számítógépet.

Ezért jött létre a Digitális Immunerősítő Program - fel kell hívni a figyelmet a veszélyekre, és meg kell értenie mindenkinek, hogy a net olykor nem az élet habos oldalát jelenti, hanem a poklot magát. Rettenetes lehet a suliban behúzott nyakkal bóklászni, rettegve attól, hogy bakker, feltörték a Fácsémat, vajon ki tud ARRÓL A BIZONYOS képről, vagy a levelezéseimről?

Szóval van baj.

De ne hidd, hogy csak mi szívunk. Ha sztár vagy, nem csak a #highlife, hanem a veszély is nagyobb, és itt nem csak a kommentháborúkat kirobbantó trollokról van szó. Pont ezért készül valami...